24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple σε ένα τρίμηνο είχε περισσότερα κέρδη από το iPhone από ότι η Google για το Android συνολικά

    samsung-and-sony-take-jealous-stabs-at-apple-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201509tim-cook-wwdc-2015-780x390

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Oracle και Google αποκαλύπτει κάποιες απόρρητες μέχρι πρότινος πληροφορίες σχετικά με τις δύο εταιρείες.

    Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας η Google πλήρωσε την Apple $1 δις το 2014 έτσι ώστε να παραμείνει η μηχανή αναζήτησης της κύρια στο Safari του iOS.

    Ένας άλλο δικηγόρος της Oracle ανέφερε επίσης ότι η Google εχε $22 δις σε κέρδη από την πώληση του Android συνολικά. Αν και το νούμερο μιας και έχουμε να κάνουμε με δις είναι εντυπωσιακό αν συγκριθεί με το αντίστοιχο της Apple φαντάζει πολύ μικρό.

    Για παράδειγμα λοιπόν η Apple από τις πωλήσεις του iPhone σε μόλις ένα τρίμηνο είχε κέρδη $32 δις!!

    Υπάρχουν βέβαια και κάποιες επισημάνσεις σε μια τέτοια σύγκριση μιας και αρχικά η Google δεν δημιουργεί και δεν πουλάει δικό της hardware όπως η Apple. Τα κέρδη του Android προέρχονται κατά κύριο λόγο από το Google Play Store καθώς και από διαφημίσεις που εμφανίζονται σε συσκευές της Google.

    Πάρα αυτά δεν παύει να δείχνει αυτή η συγκρίση πόσο κεδοφόρο είναι τελικά το μοντέλο της Apple για τα iPhone. Η Apple και η Samsung είναι οι μόνοι κατασκευαστές που βγάζουν κέρδος από τα smartphones τους αυτή την στιγμή. Όλοι οι υπόλοιποι χάνουν χρήματα.

    Τέλος ακόμη και αν συγκρίνουμε τα κέρδη σε πωλήσεις μεταξύ του App Store και του Play Store και εκεί φαίνεται μια πολύ μεγάλη δυναμική της Apple έναντι της Google. Για παράδειγμα από τους προγραμματιστές η Apple έβγαλε κέρδος που αγγίζει τα $40 δις με το μοντέλο 70-30 που έχει και η Google.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles