17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple προσλαμβάνει αρκετό νέο κόσμο στον τομέα του ΑΙ (artificial intelligence)

    Siri-iOS-9

    Σύμφωνα με το Reuters, η Apple εντείνει τις προσλήψεις προσωπικού στον τομέα του AI & machine learning. Η αναφορά κάνει λόγο για την προσπάθεια της    Apple να αντιπαρατεθεί στο προβάδισμα της Google, η οποία με υπηρεσίες όπως το Google Now είναι σε θέση να προβλέπει τις ανάγκες των χρηστών της, κάτι το οποίο φέρνει η Apple στο iOS 9 με το χαρακτηριστικό Proactive.

    Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple είναι σε διαδικασία πρόσληψης τουλάχιστον 86 υπαλλήλων με προϋπηρεσία στον τομέα του artificial intelligence. H εταιρεία έχει αρχίσει να φλερτάρει έντονα κατόχους διδακτορικών πάνω στο συγκεκριμένο τομέα ανταγωνιζόμενη τις Google, Amazon, Facebook και άλλους, όπως δηλώνουν εξέχοντες ακαδημαϊκοί.

    Οι προσπάθειες της Apple στο συγκεκριμένο πεδίο, έχουν στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίηση της Siri, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο επερχόμενο event της Τετάρτης όπως άλλωστε αναγράφεται και στην πρόσκληση.

    Το ενδιαφέρον σημείο όπως εύστοχα παρατηρεί το Reuters, έχει να κάνει με το δίλημμα που θα αντιμετωπίσει η Apple επενδύοντας περισσότερο στο κομμάτι του machine learning από την μια πλευρά κι από την άλλη έχοντας κάνει λάβαρό της την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών της, δεν θα είναι εφικτό το να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Για παράδειγμα στο επερχόμενο Proactive χαρακτηριστικό που θα δούμε στο iOS 9, η Apple διατηρεί όλα τα δεδομένα και τις αναλύσεις στην συσκευή δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα του χρήστη αλλά ταυτόχρονα χάνοντας σε πληροφορία η οποία δεν περνάει στο σύννεφο και άρα δεν αξιοποιείται για την εκμάθηση των συστημάτων της.

    Οι αυστηρές πολιτικές που ακολουθεί η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο περιορίζουν την γνώση από την συλλογή των δεδομένων του χρήστη αλλά και αποθαρρύνει πολλούς ειδικούς στον τομέα να εργαστούν για την εταιρεία λόγω της έλλειψης πρόσβασης. Παρόλα αυτά, η Apple συνεχίζει τις προσπάθειές της να προσελκύσει ταλέντα από τον ακαδημαϊκό χώρο και μάλιστα έχει τετραπλασιάσει το αντίστοιχο προσωπικό της τα τελευταία χρόνια.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles