21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple προειδοποιεί τους προμηθευτές για κινεζική εκδίκηση για τη συνάντηση της Πελόζι που μπορεί να επηρεάσει τις αποστολές iPhone

    Η Apple φέρεται να έχει προειδοποιήσει τους προμηθευτές για μια περαιτέρω κινεζική εκδίκηση για την αμφιλεγόμενη επίσκεψη αυτής της εβδομάδας στην Ταϊβάν από την ομιλήτρια της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Η αντίδραση της Κίνας ενδέχεται να διαταράξει την αποστολή των iPhone ή/και των εξαρτημάτων τους.

    Η Κίνα εξέφρασε την ακραία δυσαρέσκειά της για την επίσκεψη, εφαρμόζοντας μια ολόκληρη σειρά μέτρων – που κυμαίνονται από την επιβολή κυρώσεων στην Πελόζι και την οικογένειά της έως στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ύδατα της Ταϊβάν. Τώρα αποκαλύφθηκε ένα περαιτέρω μέτρο εκδίκησης που φέρεται να διακόπτει την παραγωγή iPhone…

    Αναφέραμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Πελόζι είχε συναντηθεί με τον κατασκευαστή τσιπ της Apple TSMC κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της και αργότερα προέκυψε ότι συναντήθηκε επίσης με την εταιρεία συναρμολόγησης iPhone την Pegatron.

    Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είχε σκοπό να δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ταϊβάν σε μια εποχή που υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για πιθανή εισβολή από την Κίνα. Σχεδιάστηκε για να δώσει σήμα στο Πεκίνο ότι οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στη νομική τους δέσμευση να βοηθήσουν την Ταϊβάν να αμυνθεί ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση από την Κίνα.

    Ωστόσο, πολλοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η επίσκεψη ήταν πιο πιθανό να προκαλέσει την Κίνα παρά να την αποτρέψει, και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτό είναι πράγματι έτσι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.