16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple πρέπει να πληρώσει $506 εκατομμύρια στην Optis Wireless για καταπάτηση LTE πατέντας

    Στην Apple δόθηκε η δικαστική εντολή να πληρώσει $506 εκατομμύρια για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην PanOptis και σε σχετιζόμενες εταιρείες.

    Η δικαστική διαμάχη είχε να κάνει με μια σειρά από πατέντες της Optis Wireless οι οποίες είχαν να κάνουν με την χρήση της LTE τεχνολογίας στα iPhone, Apple Watch και iPad. Ο στόχος της Apple ήταν να αποδείξει πως δεν είχε κάνει κάποια παραβίαση αυτών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την πρόσβαση στα LTE δίκτυα.

    Ένα από τα επιχειρήματα της Apple ήταν πως μπορεί κάποιος να δει το εσωτερικό ενός iPhone για να καταλάβει πως δεν έχει καταπατήσει κάποια πατέντα. Η Apple τόνισε πως η συμβατότητα του iPhone με την LTE τεχνολογία – όπως και με άλλα smartphones της αγοράς – δεν είναι απόδειξη για κάποια καταπάτηση πατέντας.

    Από την πλευρά της η Optis Wireless ανέφερε πως η Apple καταπάτησε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της και αρνήθηκε να πληρώσει κάποια συμφωνία χρήσης για αυτά. Η εταιρεία ανέφερε πως πρόσφερε στην Apple ένα παγκόσμιο δίπλωμα χρήσης για αυτά. Μάλιστα είχαν πολλές συζητήσεις με την Apple για μια συμφωνία η οποία όμως δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ.

    Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν τα εξής:

    • “Method and Apparatus for Transmitting and Receiving Shared Control Channel Message in a Wireless Communication System Using Orthogonal Frequency Division Multiple Access”
    • “Method for Transmitting and Receiving Control Information through PDCCH”
    • “Mobile Station Apparatus and Random Access Method”
    • “System and Method for Channel Estimation in a Delay Diversity Wireless Communication System”
    • “Method for Transmitting Uplink Signals”
    • “Mode switching between SU-MIMO and MU-MIMO.”
    • “Control channel signaling using a common signaling field for transport format and redundancy version”

    Παρά τις προσπάθειες της Apple να πείσει για το αντίθετο οι ένορκοι έκριναν ένοχη την εταιρεία και έτσι το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ανέρχεται στα $506,200,000.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.