20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple παραγγέλνει ολόκληρη την προμήθεια των τσιπ 3nm της TSMC για τα iPhone 15 Pro και M3 Mac

    Η Apple φέρεται να έχει εξασφαλίσει όλες τις διαθέσιμες παραγγελίες για το N3, τη διαδικασία 3 νανομέτρων πρώτης γενιάς της TSMC που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στην επερχόμενη σειρά iPhone 15 Pro καθώς και στα νέα MacBook που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Σύμφωνα με μια αναφορά του DigiTimes, η Apple έχει προμηθευτεί το 100% της αρχικής προμήθειας N3, η οποία λέγεται ότι έχει υψηλή απόδοση, παρά το υψηλότερο κόστος και τη μείωση του ποσοστού χρήσης του χυτηρίου το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η διαδικασία 3 nm της TSMC ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου και το χυτήριο έχει κλιμακώσει τη χωρητικότητα διεργασίας με σταδιακό ρυθμό με μηνιαία παραγωγή να φτάσει τα 45.000 τον Μάρτιο, σύμφωνα με πηγές της έκθεσης.

    Η Apple αναμένεται ευρέως να υιοθετήσει την τεχνολογία 3nm της TSMC φέτος για το τσιπ A17 Bionic που είναι πιθανό να τροφοδοτεί τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Η τεχνολογία 3nm λέγεται ότι προσφέρει 35% βελτίωση στην απόδοση ισχύος σε σχέση με τα 4nm, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τσιπ A16 Bionic για τα iPhone 14 Pro και Pro Max.

    Τα δύο τελευταία μοντέλα iPhone ήταν τα πρώτα smartphone που διέθεταν τσιπ κατασκευασμένα στη διαδικασία των 4nm και φαίνεται ότι η Apple προσπαθεί ξανά να είναι πρώτη στην αγορά με μοντέλα που βασίζονται στην τελευταία τεχνολογία ημιαγωγών αιχμής.

    Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Air το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να είναι εξοπλισμένο με τσιπ 3 nm, σύμφωνα με έκθεση του Ιανουαρίου από το DigiTimes. Ωστόσο, ο αναλυτής της βιομηχανίας οθονών Ross Young τον Δεκέμβριο ισχυρίστηκε ότι ένα MacBook Air 15 ιντσών θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023. Εάν οι εκθέσεις του DigiTimes αποδειχθούν ακριβείς, τότε ίσως και τα δύο MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών με τα τσιπ M3 που βασίζονται σε τεχνολογία 3nm να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Κοιτάζοντας πιο μπροστά, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι τα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών που έρχονται το 2024 θα διαθέτουν τσιπ M3 Pro και ‌M3‌ Max που είναι χτισμένα στη διαδικασία 3nm της TSMC. Τα μοντέλα MacBook Pro με τα τσιπ ‌M3‌ Pro και ‌M3‌ Max θα τεθούν σε μαζική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με τον Kuo.

    Η τεχνολογία 3nm θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τα τρέχοντα τσιπ που κατασκευάζονται με διαδικασία 5 νανομέτρων, συμπεριλαμβανομένου του M2 Pro που βρίσκεται στο τρέχον high-end Mac mini της Apple και των M2 Pro και ‌M2‌ Max που χρησιμοποιούνται στην τελευταία του έκδοση 14 και Μοντέλα MacBook Pro 16 ιντσών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.