22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple πήρε και επίσημα άδεια για τεστ οχημάτων αυτόματης οδήγησης

    Apple-Car-concept-DriversMagazine-001

    Η Apple προστέθηκε στην λίστα με τις 29 εταιρείες, μέσα σε αυτές η Tesla, Google, Ford και Mercedes, που έχουν και επίσημα άδεια για να κάνουν τεστ ή σχεδιάζουν να κάνουν με οχήματα αυτόματης οδήγησης στην Καλιφόρνια.

    Η άδεια αυτή επιτρέπει στην Apple να βγάλει στους δημόσιους δρόμους τέτοια αυτόματα οχήματα για λόγους τεστ και διαγνωστικών.

    Αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο αν η εταιρεία πήρε αυτή την άδεια γιατί θέλει να δοκιμάσει κάποια στιγμή το δικό της αυτόματο όχημα ή γιατί θέλει να κάνει τεστ με χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης για κάποια μελλοντική έκδοση του CarPlay.

    Αν η Apple αποφασίσει να δοκιμάσει ένα δικό της όχημα θα το ξέρουμε σύντομα μιας και όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν μια δημόσια έκθεση για αυτό.

    Η σημερινή παραπάνω είδηση είναι μια επιβεβαίωση πως η Apple συνεχίζει να δουλεύει είτε σε ένα εντελώς δικό της όχημα ή σε κάποιο λογισμικό για κάτι τέτοιο.

    Αυτή την στιγμή η Apple φέρετε να ζήτησε να κάνει τεστ σε 3 2015 Lexus RX450h οχήματα.

    Τέλος να αναφέρουμε πως εδώ και καιρό η Apple δουλεύει πολύ εντατικά πάνω σε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και αυτόνομα συστήματα που φυσικά έχουν και εφαρμογή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles