17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple λανσάρει νέο site για την Siri με παραδείγματα, οδηγούς κ.α.

    Η Apple σήμερα εγκαινίασε ένα νέο site για την Siri, που δίνει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για την φωνητική βοηθό των iOS συσκευών. Το Site ανοίγει δείχνοντας μια γρήγορη επισκόπηση των δυνατοτήτων της Siri και μετά αναλύει στους χρήστες όλες τις κατηγορίες με το τι μπορεί να κάνει η Siri :  At a Glance, Staying in Touch, Getting Organized, Sports, Entertainment, Out and About, Getting Answers, και Tips and Tricks είναι οι κατηγορίες που θα δείτε.

    newsirisite1-800x391

    “Μιλήστε στην Siri όπως θα κάνατε και σε έναν φίλο σας και θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε διάφορα – όπως να στείλετε μηνύματα, να πάρετε τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσετε κρατήσεις για δείπνο. Μπορείτε να την ρωτήσετε να σας δείξει τον αστερισμό του Ωρίωνα ή να στρίψει ένα νόμισμα. Η Siri δουλεύει handsfree οπότε μπορείτε καθώς οδηγείτε να την ρωτήσετε για την καλύτερη διαδρομή καθώς και για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στο σπίτι ή στην δουλειά σας. Και είναι συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο φέρνοντας σας αποτελέσματα και απαντήσεις από τα Wikipedia, Yelp, Rotten Tomatoes, Shazam.Όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερο θα διαπιστώνετε πόσο καλή δουλειά κάνει και πόσα πράγματα μπορεί να κάνει για εσάς.”

    Κάθε κατηγορία σας δείχνει τις διαφορετικές εντολές που μπορείτε να δίνετε στην Siri. “At a Glance”,  δείχνει μια σειρά από τυχαίες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε όπως “Τι ώρα έχει ηλιοβασίλεμα στο Παρίσι;” και “Τι ταινίες προβάλλονται απόψε;” , ενώ άλλες κατηγορίες σας δείχνουν πιο συγκεκριμένες εντολές που μπορείτε να δώσετε.

    Η κατηγορία “Getting Organized,” για παράδειγμα περιλαμβάνει εντολές συγκεκριμένες για τις εφαρμογές Calendar και Reminders, όπως ” Πως είναι το πλάνο μου για το υπόλοιπο της ημέρας;” και “Να θυμηθώ να πάρω τα ρούχα από το καθαριστήριο την επόμενη Παρασκευή”.  Η κατηγορία “Entertainment” περιλαμβάνει εντολές όπως ” Δείξε μου το trailer της τάδε ταινίας” και “αγόρασε μου την τελευταία σεζόν του Homeland”.

    Είναι σίγουρο ότι κάθε σελίδα του νέου site θα έχει χαρακτηριστικά που πολύ ήδη χρήστες της Siri δεν τα γνωρίζουν και είναι οργανωμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να βρίσκει ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει.

    newsirisite2-800x446

     

    Η Apple είχε και προηγουμένως site αφιερωμένο στην Siri, το οποίο όμως είχε μια πολύ συνοπτική επισκόπηση των δυνατοτήτων της και δεν είχε τόσα αναλυτικά παραδείγματα με εντολές. Το νέο site είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο!

    Το νέο λανσάρισμα του site συνέπεσε με το iOS 8.3 και την δυνατότητα που προστέθηκε σε αυτό ώστε η Siri να μπορεί να κάνει κλήσεις από την ανοικτή ακρόαση. Επίσης στην νέα αναβάθμιση λογισμικού η Apple πρόσθεσε περισσότερες λειτουργίες για διάφορες χώρες προσθέτοντας περισσότερα τοπικά κριτήρια αναζήτησης για τις χώρες της Βραζιλίας,Δανίας,Ινδίας,Ολλανδίας,Νέας Ζηλανδίας,Ρωσσίας,Σουηδίας,Ταϊλάνδης και Τουρκίας.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles