20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple κοντά στην εξαγορά της Tidal streaming μουσικής υπηρεσίας

    tidal

    Σύμφωνα με μια νέα αναφορά της Wall Street Journal η Apple είναι σε συνομιλίες για την εξαγορά της Tidal, μια streaming υπηρεσία του γνωστού Jay Z.

    Αν και πληροφορίες σχετικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις δεν έχουν γίνει γνωστές μια τέτοια εξαγορά θα βοηθούσε σημαντικά την Apple στον χώρο των streaming δικαιωμάτων.

    Η Tidal αυτή την στιγμή είναι ιδιοκτησία του Jay Z αλλά και άλλων καλλιτεχνών μέσα σε αυτούς και οι Kanye West, Beyonce, Chris Martin, Jack White, και πολλοί ακόμη.

    Φυσικά η Apple ενδιαφέρετε για αυτό ακριβώς τον λόγο, δηλαδή τους στενούς δεσμούς της Tidal με μια σειρά μεγάλων καλλιτεχνών. Η Tidal μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να έχει αποκλειστικά streaming δικαιώματα για πολλές δισκογραφικές δουλειές μέσα σε αυτές και τα Lemonade της Beynonce και το The Life of Pablo του Kanye West.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Apple συνδέεται με αυτό της Tidal αλλά και άλλες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου όπως η Samsung, η Google και η Spotify έχουν κάνει κινήσεις εξαγοράς της.

    Ο Jay Z αρχικά αγόρασε την Tidal για $56 εκατομμύρια πριν ένα χρόνο από την Σουηδική Aspiro. Εν συνεχεία ο γνωστός ράπερ έδωσε σε πολλούς καλλιτέχνες ένα μικρό μερίδιο αυτής της εταιρείας.

    Ως υπηρεσία αυτή την στιγμή έχει 4.2 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή.

    Η Tidal μέχρι στιγμή και μέχρι επίσημου εκπροσώπου της αρνείται οποιαδήποτε συνομιλία με στελέχη της Apple.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles