20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple θα φέρει έναν εντελώς νέο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης AI

    ios-siri-mac-mac-os

    Λίγους μήνες πριν την παρουσίαση των νέων iPhone που αναμένεται να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας και σημαντικές βελτιώσεις στην Siri, το Bloomberg σήμερα με νέο δημοσίευμα του κάνει λόγο για την δημιουργία ενός ξεχωριστού επεξεργαστή από την Apple που θα δομηθεί αποκλειστικά με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

    Εσωτερικά της Apple η ονομασία του είναι “Apple Neural Engine” και το δημοσίευμα κάνει λόγο πως το εν λόγω chip θα επιτρέψει νέες και βελτιωμένες εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου και φωνής καθώς και αυτονομίας.

    The new chip would let Apple offload those tasks onto a dedicated module designed specifically for demanding artificial intelligence processing, allowing Apple to improve battery performance…. The Apple AI chip is designed to make significant improvements to Apple’s hardware over time, and the company plans to eventually integrate the chip into many of its devices, including the iPhone and iPad, according to the person with knowledge of the matter.

    Ως τώρα έχουμε διαβάσει αρκετές αναφορές για τα πλάνα της Apple στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας με τα επερχόμενα iPhones να είναι οι πρώτες συσκευές που θα μπορούν να έχουν μια 3D αίσθηση του χώρου.

    Το σημερινό δημοσίευμα κάνει λόγο ότι η Apple ήδη έχει πρωτότυπες iPhone συσκευές με εγκατεστημένο αυτό το νέο και πρωτοποριακό επεξεργαστή αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν το iPhone 8 θα είναι η συσκευή που θα μας φέρει πρώτο αυτές τις νέες τεχνολογίες ή θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμη ένα χρόνο για αυτό τον σκοπό.

    Τέλος το πάντα αξιόπιστο Bloomberg αναφέρει πως τα πλάνα της Apple συμπεριλαμβάνουν στο να δώσει πρόσβαση σε αυτό το chip στους προγραμματιστές με την εταιρεία ήδη να το έχει κάνει για να δοκιμάσει μια σειρά εφαρμογών για το δικό της λογισμικό αρχικά.

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles