18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple θα επιβραβεύσει τον νεαρό που ανακάλυψε το FaceTime bug

    To FaceTime bug που έγινε άμεσα viral στο διαδίκτυο αρχικά είχε αναφερθεί στην Apple από τον νεαρό Grant Thompson. Πάρα αυτά η δυσκίνητη διαδικασία αναφοράς bugs στο λογισμικό της εταιρεία σήμαινε πως εταιρεία δεν έδρασε άμεσα με το που δέχθηκε αυτή την αναφορά.

    Η μητέρα του νεαρού κοινοποίησε στο Twitter την επικοινωνία που είχε ο γιος της με την Apple για αυτό το bug και όπως αποδείχθηκε το ότι ανέφερε ήταν αληθές.

    Στις 22 Ιανουαρίου η υποστήριξη της Apple είπε στον νεαρό και στην μητέρα του να καταθέσουν μια Radar bug αναφορά κάτι το οποίο σήμαινε πως η μητέρα θα έπρεπε πρώτα να κάνει εγγραφή σε έναν λογαριασμό προγραμματιστών για να την προωθήσει. Ακόμη και μετά από αυτή την ενέργεια οι ομάδες της Apple δεν έδειξαν να δραστηριοποιούνται πάνω σε αυτό το πρόβλημα παρά μόνο όταν αυτό απέκτησε πολύ μεγάλες διαστάσεις νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα.

    Μόνο τότε η Apple έκλεισε τους Group FaceTime server της έτσι ώστε να εμποδίσει προσωρινά αυτό το bug δίνοντας μια προσωρινή λύση και κατόπιν ανέφερε πως η διόρθωση του θα έρθει σε επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού.

    Το CNBC σήμερα αναφέρει πως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple συναντήθηκε με την οικογένεια στο σπίτι τους στην Arizona την Παρασκευή. Εκεί φέρετε να συζητήσαν πως η Apple μπορεί να βελτιώσει την αναφορά σφαλμάτων ενώ το στέλεχος της Apple ανέφερε πως ένα χρηματικό ποσό θα απονεμηθεί στην οικογένεια για αυτή την ανακάλυψη και ως μέρος του Bug bounty προγράμματος της.

    Τα χρήματα αυτά όπως αναφέρει η μητέρα του νεαρού θα πάνε για τις σπουδές του.

    Το bounty bug πρόγραμμα της Apple αφορά αποκλειστικές προσκλήσεις σε ορισμένους προγραμματιστές και για περιορισμένες κατηγορίες του λογισμικού. Χρηματική ανταμοιβή δεν δίνεται σε οποιονδήποτε χρήστη τυχαία ανακαλύψει κάποιο bug στο λογισμικό της εταιρείας αλλά φαίνεται πως η Apple εδώ έκανε την εξαίρεση.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles