13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple εργάζεται σε φθηνότερη έκδοση headset AR/VR με παρόμοια τιμή με το iPhone

    Πολλές φήμες έχουν δείξει ότι τα πρώτα headset AR/VR της Apple που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος θα κοστίζουν περίπου $3.000, αλλά μια μελλοντική έκδοση θα είναι πιο προσιτή, σύμφωνα με αναφορές από το The Information και το Bloomberg. Η Apple ήδη αναπτύσσει ένα πιο «φιλικό προς τον προϋπολογισμό» headset AR/VR που θα μπορούσε να έχει παρόμοια τιμή με το iPhone.

    Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 14 έχουν τιμολογήσεις από $799και φτάνουν τα $1599 για το μοντέλο υψηλότερης ποιότητας με αποθηκευτικό χώρο 1 TB, αλλά δεν υπάρχει καμία λέξη για το πού σε αυτό το εύρος μπορεί να πέσει το φθηνότερο headset της Apple. Σύμφωνα με πληροφορίες, το headset θα ανταγωνιστεί τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Meta, η τιμή των οποίων είναι 1.500 δολάρια.

    Οι μηχανικοί της Apple σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πιο προσιτά εξαρτήματα για να μειώσουν την τιμή, αλλά τα headset με χαμηλότερη τιμή θα έχουν την ίδια γενική λειτουργικότητα AR/VR «μικτή πραγματικότητα» με τα headset που θα κυκλοφορήσουν το 2023. Τα τσιπ της συσκευής θα είναι στα ίδια επίπεδα με το iPhone, αντί για τα τσιπ επιπέδου Mac που θα χρησιμοποιούν τα πρώτα headset AR/VR, και η Apple μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί εσωτερικές οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης και φθηνότερα υλικά.

    Προς το παρόν, η ανάπτυξη του πιο προσιτού headset βρίσκεται στα αρχικά στάδια και η Apple δεν έχει δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο. Τα έγκριτα δημοσιεύματα σήμερα λένε ότι «σημαντικές» εργασίες για τη συσκευή ξεκίνησαν πέρυσι και εκείνη την εποχή, ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει το φθηνό headset της εταιρείας το 2024. Η Apple θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα οικονομικό headset μικτής πραγματικότητας είτε το 2024 είτε το 2025, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Με την εστίαση τώρα σε ένα πιο προσιτό headset AR/VR, το Bloomberg λέει ότι η Apple καθυστερεί τα γυαλιά Apple επαυξημένης πραγματικότητας στα οποία εργαζόταν. Η κυκλοφορία των γυαλιών Apple έχει αναβληθεί επ’ αόριστον και η εργασία στη συσκευή έχει σταματήσει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.