21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple επιδεικνύει το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε νέα διαφήμιση καθώς εκκινεί η λειτουργία

    Η Apple μοιράστηκε σήμερα μια διαφήμιση με τίτλο “The Rescue” που δείχνει το νέο Emergency SOS του iPhone 14 μέσω της λειτουργίας δορυφορικής κλήσης σε δράση. Το βίντεο κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Apple τον Σεπτέμβριο για το iPhone 14, και τώρα έχει κοινοποιηθεί σε αυτόνομη βάση και πιθανότατα θα προβληθεί ως τηλεοπτική διαφήμιση τους επόμενους μήνες.

    Το δραματικό βίντεο δείχνει τους πρώτους ανταποκριτές να επιβιβάζονται σε ένα ελικόπτερο και να πετούν προς ένα ζευγάρι στην κορυφή ενός βουνού αφού επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με το Emergency SOS μέσω δορυφορικής λειτουργίας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σήμερα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 με iOS 16.1 ή νεότερη έκδοση.

    Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου επιτρέπει στα μοντέλα iPhone 14 να συνδέονται απευθείας σε δορυφόρο, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Η Apple λέει ότι ένα μήνυμα κειμένου μπορεί να χρειαστεί 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί μέσω δορυφόρου σε “ιδανικές συνθήκες με άμεση θέα στον ουρανό και τον ορίζοντα”, αλλά το φύλλωμα ή άλλα εμπόδια μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις ή να μην υπάρχει εντελώς σύνδεση.

    Η Apple λέει ότι η δυνατότητα θα επεκταθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

    Όταν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, θα εμφανιστεί μια επιλογή αποστολής μηνύματος κειμένου μέσω Emergency SOS μέσω δορυφόρου μετά την κλήση του 911 εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία επίδειξης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Emergency SOS που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν τη δορυφορική συνδεσιμότητα χωρίς να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.