11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple εξαγόρασε την LinX από το Ισραήλ για την ενίσχυση της τεχνολογίας στην κάμερα

    LinX-Imaging-teaser-001

    Σε μια κίνηση που μάλλον έχει ως σκοπό την ενίσχυση, βελτίωση και αναβάθμιση της κάμερας των iPhones η Apple προχώρησε στην εξαγορά της Ισραηλινής εταιρείας LinX που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα. Η εξαγορά στοίχισε στην Apple περί τα $20 εκατομμύρια σύμφωνα με σημερινή αναφορά του CNBC που εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Apple.

    H LinX χτίζει μικρές aperture κάμερες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για mobile συσκευές και έτσι η τεχνολογία που εσωκλείει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά iPhones.

    H ίδια τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιείτε επίσης σε tablets αλλά και σε ultrabooks όπως για παράδειγμα τα MacBook Air. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και ίσως στο άμεσο μέλλον δούμε και μια σημαντική βελτίωση της FaceTime κάμερας της σειράς των Mac.

    H επιβεβαίωση της Apple για αυτή την εξαγορά ήρθε με τον κλασική πλέον δήλωση που αναφέρει πως “Η Apple αγοράζει μικρότερες τεχνολογικές εταιρείες κατά καιρούς αλλά δεν δημοσιεύει τον σκοπό πίσω από από αυτές τις εξαγορές”.

    Η LinX στο site της υποστηρίζει πως οι κάμερες τους είναι σημαντικά μικρότερες από οποιαδήποτε άλλη κάμερα στην αγορά ενώ οι δυνατότητες που εσωκλείουν αγγίζουν τις DSLR.

    Για να πετύχει κάτι τέτοιο η LinX χρησιμοποιεί πολλαπλούς φακούς αντί για μόνο έναν.

    Τέλος να αναφέρουμε πως οι μηχανικοί της LinX έχουν δημιουργήσει και ένα πάρα πολύ καλό λογισμικό που λύνει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες mobile κάμερες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles