17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple εξαγόρασε περισσότερες AI εταιρείες από οποιονδήποτε άλλο μεταξύ του 2016 και 2020

    Συχνά έχουμε την Apple να ανακοινώνει την εξαγορά κάποιας άλλης εταιρείας ή starup αλλά σήμερα μια νέα έρευνα από το GlobalData δείχνει πως η Apple όντως επενδύει πάρα πολύ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η έρευνα αποκαλύπτει πως η εταιρεία έχει εξαγοράσει περισσότερες AI εταιρείες από οποιονδήποτε άλλο μεταξύ του 2016 και 2020.

    Η Apple λοιπόν ξεπέρασε εταιρείες όπως η Accenture, Google, Microsoft και Facebook σε ότι αφορά την εξαγορά τέτοιων startup και εταιρειών. Μέσα σε 5 χρόνια συνολικά εξαγόρασε 25 AI εταιρείες με την Google να έχει προχωρήσει στην εξαγορά 14.

    Συγκεντρωτικά Apple, Google, Microsoft και Facebook εξαγόρασαν περισσότερες από 60 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης από το 2016 μέχρι και το 2020 δείχνοντας πως ο τομέας αυτός αποτελεί σημαντικός για τους γίγαντες της τεχνολογίας.

    Σε ότι αφορά την Apple φαίνεται πως αυτές οι εξαγορές είχαν να κάνουν περισσότερο με την βελτίωση της ψηφιακής της βοηθού Siri.

    “H Apple βγήκε έξω και άρχισε να αγοράζει συνεχώς σε μια προσπάθεια να φτάσει η Siri τις Google Assistant και Alexa. Η Siri ήταν η πρώτη ψηφιακή βοηθός στην αγορά αλλά συνεχώς έρχεται κάτω από τις άλλες δύο σε ότι αφορά το πόσο έξυπνη είναι και αυτός είναι και ένας λόγος που η Apple έμεινε πίσω στην αγορά των έξυπνων ηχείων. Η Apple επίσης θέλει να έχει μια ισχυρή θέση στην κατηγορία των wearables όπου και εκεί η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.