20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple ενισχύει την ιδιωτικότητα στην iOS 14 την στιγμή που η Facebook βρίσκεται σε πανικό

    Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά στην προστασία της ιδιωτικότητας που φέρνει η iOS 14 είναι μια νέα επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τον εντοπισμό τους μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών. Η Facebook κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τον προηγούμενο μήνα τόνισε πως αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να έχει επιπτώσεις στα κέρδη που έχει από τις διαφημίσεις.

    Νέο δημοσίευμα από το The Information δίνει περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό.

    Εκπρόσωποι της Facebook είχαν συνάντηση με mobile game εταιρείες για να συζητήσουν πάνω στις αλλαγές αυτές που φέρνει η iOS 14. Οι gaming εταιρείες είναι από τους βασικούς συνεργάτες διαφήμισης της Facebook και αυτές οι συναντήσεις έχουν να κάνουν με την εταιρεία να ακούσει τις ανησυχίες τους.

    Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως οι gaming εταιρείες θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα σε διαφημίσεις εντός των εφαρμογών μιας και χωρίς επαρκή στόχευση του χρήστη δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικές.

    Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως και η ίδια η Apple μπορεί να χάσει κέρδη από την gaming βιομηχανία εξαιτίας αυτών των αλλαγών. Πάρα αυτά η εταιρεία έχει ως σημαία της την ιδιωτικότητα των χρηστών και η επερχόμενη iOS 14 είναι ένα ακόμη παράδειγμα για αυτό.

    Η Apple αναφέρει πως οι στοχευμένες διαφημίσεις είναι ευπρόσδεκτες αλλά είναι κάτι που οι ίδιοι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τον έλεγχο.

    “Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε πως η εταιρεία αναφέρει πως οι στοχευμένες διαφημίσεις είναι ευπρόσδεκτες αλλά θέλει να δώσει τους χρήστες την δυνατότητα επιλογής για αυτές τις διαφημίσεις. Αν κάποιος δεν θέλει να γίνετε καταγραφή ο προγραμματιστής της εφαρμογής θα πρέπει να σεβαστεί αυτή την επιθυμία του. Η Apple θα αφαιρεί εφαρμογές που συνεχίζουν να κάνουν καταγραφή του χρήστη χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει την συγκατάθεση του.”

    Apple requires app developers to ask for permission before they track you or your device across apps or websites they don’t own in order to target advertising to you, measure your actions due to advertising, or to share your information with data brokers.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.