23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple εκθρόνισε την Samsung από την παγκόσμια πρωτιά smartphone κατασκευαστή

    can-samsungs-new-galaxy-s7-convert-a-hardcore-iphone-fan-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201603S7-and-6-Plus-780x521

    Οι εντυπωσιακές πωλήσεις του iPhone την εορταστική περίοδο δεν έφερε μόνο περισσότερα λεφτά στην Apple αλλά βοήθησαν την εταιρεία να ξεπεράσει την Samsung και να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής smartphone στην παγκόσμια αγορά.

    Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Strategy Analytics, η Apple πούλησε 78.3 εκατομμύρια συσκευές το Q4 2016 — περίπου 800,000 more περισσότερες από την Samsung.

    Βέβαια σε αυτό πρέπει να ομολογήσουμε πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η απόσυρση των Galaxy Note 7 από την παγκόσμια αγορά.

    Η Apple λοιπόν το τελευταίο τρίμηνο κατάφερε να αποκτήσει το 17.8% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς απέναντι στην Samsung που κατέλαβε το 17.7% 77.5 εκατομμύρια συσκευές.

    Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ρεκόρ χρηστών που αφήνουν πίσω τους την Android πλατφόρμα προς χάρη του iPhone με αιχμή του δόρατος για αυτή την αλλαγή την Κίνα.

    Ο Tim Cook πρόσφατα δήλωσε πως υπάρχει ακόμη μεγάλος χώρος για την ανάπτυξη του iPhone σε πωλήσεις.

    Νίκη λοιπόν για την Apple απέναντι βέβαια στην λαβωμένη Samsung που είδε 2.5 εκατομμύρια Galaxy Note 7 συσκευές να επιστρέφουν πίσω μετά το καταστροφικό λανσάρισμα της συσκευής στην παγκόσμια αγορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles