15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple δέχθηκε μήνυση για το ότι παρακολουθεί χρήστες παρά τις διαβεβαιώσεις απορρήτου της εταιρείας

    Η Apple αντιμετωπίζει μια προτεινόμενη ομοσπονδιακή αγωγή που ισχυρίζεται ότι καταγράφει τη δραστηριότητα των χρηστών σε κινητές συσκευές χωρίς τη συγκατάθεσή τους και παρά τις διαβεβαιώσεις απορρήτου, κατά παράβαση του νόμου περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής στην Καλιφόρνια, αναφέρει το Bloomberg.

    Σε μήνυση που υποβλήθηκε από τον πολίτη της Νέας Υόρκης και ιδιοκτήτη του iPhone 13, Elliot Libman, η Apple κατηγορείται για «εντελώς ψευδείς» διαβεβαιώσεις ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των πληροφοριών που μοιράζονται όταν χρησιμοποιούν τις στοκ εφαρμογές της για iPhone.

    Συγκεκριμένα, η ομαδική αγωγή ισχυρίζεται ότι οι επιλογές κινητής συσκευής Apple για την απενεργοποίηση της κοινής χρήσης αναλυτικών στοιχείων συσκευών και η εξαίρεση από ρυθμίσεις όπως “Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να ζητούν παρακολούθηση” δεν εμποδίζουν την Apple να συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα σχετικά με την περιήγηση και τη δραστηριότητα των χρηστών για σκοπούς δημιουργίας εσόδων. Από την καταγγελία:

    Η Apple καταγράφει, παρακολουθεί, συλλέγει και δημιουργεί έσοδα από δεδομένα αναλυτικών στοιχείων—συμπεριλαμβανομένων ιστορικού περιήγησης και πληροφοριών δραστηριότητας—ανεξάρτητα από τις διασφαλίσεις ή τις «ρυθμίσεις απορρήτου» που αναλαμβάνουν οι καταναλωτές για την προστασία του απορρήτου τους. Ακόμη και όταν οι καταναλωτές ακολουθούν τις οδηγίες της Apple και απενεργοποιούν το “Allow Apps to Request to Track” ή/και το “Share [Device] Analytics” στα στοιχεία ελέγχου απορρήτου τους, η Apple εξακολουθεί ωστόσο να καταγράφει τη χρήση εφαρμογών των καταναλωτών, τις επικοινωνίες περιήγησης σε εφαρμογές και τα προσωπικά στοιχεία στις ιδιόκτητες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των App Store, Apple Music, Apple TV, Books και Stocks.

    Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, η καταγγελία παραθέτει μια πρόσφατη έκθεση του Gizmodo που καλύπτει το έργο ερευνητών ασφάλειας στην εταιρεία λογισμικού Mysk. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ερευνητές Tommy Mysk και Talal Haj Bakry ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν στοιχεία ότι οι ρυθμίσεις ελέγχου αναλυτικών στοιχείων και anti-tracking δεν έχουν προφανή επίδραση στη συλλογή δεδομένων της Apple στις παραπάνω εφαρμογές της ίδιας της εταιρείας.

    Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η εφαρμογή App Store συγκέντρωνε συνεχώς έναν πλούτο δεδομένων χρήσης σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πατημάτων χρήστη, των εφαρμογών που αναζητήθηκαν, των διαφημίσεων που προβλήθηκαν και του χρόνου που ένας χρήστης κοιτάζει μια δεδομένη εφαρμογή. Μαζί με αυτές τις λεπτομέρειες, η Apple φέρεται να μπορεί επίσης να συγκεντρώσει λεπτομέρειες τυπικές για τις μεθόδους λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής, όπως αριθμούς ταυτότητας, μοντέλο συσκευής, ανάλυση οθόνης, εγκατεστημένες γλώσσες πληκτρολογίου και τύπο σύνδεσης στο διαδίκτυο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.