13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple αναφέρει πως οι εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως την iPhone 13 Pro ProMotion οθόνη – Διόρθωση έρχεται σύντομα

    Μετά τα πρώτα τεστ στην iOS 15 που αποκάλυψαν πως οι εφαρμογές τρίτων δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 60Hz ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη των iPhone 13 Pro, η Apple έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Τα ευχάριστα νέα είναι πως οι προγραμματιστές θα μπορούν σύντομα να εκμεταλλευτούν την ProMotion τεχνολογία με τα 120Hz των Pro μοντέλων σύντομα.

    Πιο συγκεκριμένα η Apple αναφέρει πως οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να προσθέσουν ένα νέο Info.plist κλειδί για αυτό με το αναλυτικό κείμενο της Apple με οδηγίες να γίνεται σύντομα διαθέσιμο σε αυτός. Επιπλέον σε επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού θα υπάρχει και μια διόρθωση σε ένα bug όπου τα animation που έρχονται από το Core Animation δεν μπορούν να φτάσουν αυτή την στιγμή τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης.

    Τα βασικά animations και η πλοήγηση αυτόματα κάνουν χρήση του ProMotion χωρίς οι προγραμματιστές να χρειαστεί να γράψουν κάποιο κώδικα για αυτό. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διαχείριση ενέργειας σε στιγμές που η οθόνη πέφτει στα 10Hz.

    Για λόγους διαχείρισης της αυτονομίας οι εφαρμογές θα πρέπει να επιλέγουν την 120Hz υποστήριξη αν κάνουν κάποιο συγκεκριμένο rendering όπως παράδειγμα έχουμε στα παιχνίδια. Τα αναλυτικά βήματα για αυτό θα δοθούν επίσημα στους προγραμματιστές πολύ σύντομα.

    Με μη τεχνικούς όρους και απλά τα anaimations των εφαρμογών τρίτων σύντομα θα μπορούν να έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις εφαρμογές της Apple στις ProMotion οθόνες των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.