Friday, May 17, 2024

Η Apple έχει συμπεριλάβει ένα White paper για το Bitcoin σε κάθε έκδοση του macOS από το 2018 και κανείς δεν ξέρει το γιατί

Σε κάθε αντίγραφο του macOS που έχει αποσταλεί από το 2018, η Apple έχει συμπεριλάβει το αρχικό άρθρο για το Bitcoin από τον Satoshi Nakamoto και κανείς δεν φαίνεται να ξέρει γιατί.

Η συγκλονιστική ανακάλυψη (ή η εκ νέου ανακάλυψη – δείτε παρακάτω) έγινε πρόσφατα από τον προγραμματιστή και συγγραφέα του waxy.org Andy Baio, ο οποίος έπεσε πάνω στο έγγραφο PDF ενώ προσπαθούσε να διορθώσει ένα πρόβλημα με τον εκτυπωτή του.

Οποιοσδήποτε διαθέτει Mac που εκτελεί macOS Mojave ή νεότερο μπορεί να δει το PDF μόνος του πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Εάν χρησιμοποιείτε macOS 10.14 ή μεταγενέστερη έκδοση, το 184 KB Bitcoin PDF θα πρέπει να ανοίξει αμέσως στην Προεπισκόπηση.

Ο Baio διαπίστωσε ότι στο βοηθητικό πρόγραμμα λήψης εικόνας του macOS, η το άρθρο του Bitcoin χρησιμοποιείται ως δείγμα εγγράφου για μια συσκευή που ονομάζεται “Virtual Scanner II”, η οποία μπορεί να τροφοδοτεί ή να μην τροφοδοτεί τη δυνατότητα εισαγωγής της Apple από το iPhone και είναι είτε κρυφή είτε δεν είναι εγκατεστημένη για όλους από προεπιλογή.

Ο Baio ανακάλυψε αργότερα ότι δεν ήταν το πρώτο άτομο που βρήκε το έγγραφο Bitcoin ή το “Virtual Scanner II”.

Δεν είναι γνωστό γιατί η Apple επέλεξε ως δείγμα εγγράφου τη λευκή βίβλο Bitcoin του Nakamoto. Υπήρξαν ευρέως διαδεδομένες εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του υποτιθέμενου ψευδώνυμου προγραμματιστή Bitcoin, κάτι που είναι πιθανό να προσθέσει περισσότερο καπνό σε μια φωτιά που καίει χρόνια και θέλει κανείς να μην γνωρίζει τον ιδρυτή του Bitcoin. Το τι αναφέρεται το “Virtual Scanner II” παραμένει επίσης ασαφές.

Το μυστήριο συνεχίζεται!

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.