24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple έκανε διαθέσιμη την iOS 9.3 beta στους Public Beta Testers

    ios-9-3-banner-780x450

    Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για beta κυκλοφορίες για την Apple που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο με την κυκλοφορία της πρώτης beta του iOS 9.3. Η εν λόγω έκδοση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και φέρνει πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά για το λογισμικό της Apple. H συγκεκριμένη έκδοση γίνεται από σήμερα διαθέσιμη και στους Public Beta Testers, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της για τους developers. H συγκεκριμένη έκδοση έγινε διαθέσιμη μαζί με μια ακόμη μικρότερη έκδοση του iOS, την 9.2.1, μια μικρή αναβάθμιση η οποία είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο.

    Εκείνοι οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα για beta testing της Apple, θα λάβουν το update με ΟΤΑ (over-the-air), εφόσον έχουν εγκαταστήσει το κατάλληλο profile στη συσκευή τους.

    Η εν λόγω έκδοση χωρίς υπερβολές αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που έχει δώσει η Apple εδώ και πολύ καιρό.

    To iOS 9.3 περιλαμβάνει ένα νέο  Night Shift mode, νέες επιλογές ασφαλείας για τοTouch ID, περισσότερες επιλογές για την εφαρμογή Notes, βελτιωμένη λειτουργία του CarPlay, ένα Multi User mode για σχολεία και πολλά ακόμη.

    Μιας και οι αλλαγές είναι πολλές η Apple για αυτή την κυκλοφορία αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα εδώ. Κάτι τέτοιο το κάνει η Apple μόνο σε σημαντικές εκδόσεις των λογισμικών της.

    Nigh Shift 

    iOS-9.3-Night-Shift-1024x570

    To Nigh Shift είναι ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό που φέρνει στο μυαλό το f.lux tweak. Για την ακρίβεια όταν η ομάδα του f.lux κατάφερε να το κάνει εγκατάσταση στο iOS 9 μέσω του Xcode το εν λόγω project γρήγορα έκλεισε και πλέον ξέρουμε γιατί.

    Με το εν λόγω χαρακτηριστικό η iOS συσκευή σας χρησιμοποιεί το ρολόι και τις υπηρεσίες τοποθεσίας για να διαπιστώσει την ώρα της ημέρας και πιο συγκεκριμένα την δύση του ήλιου. Όταν γίνει αυτό τότε αυτόματα αλλάζει τα χρώματα της οθόνης και παρουσιάζει στον χρήστη μια πιο ζεστή παλέτα αποχρώσεων έτσι ώστε να είναι η οθόνη πιο φιλική για τα μάτια του χρήστη. Η ίδια ρύθμιση μπορεί να γίνει και χειροκίνητα.

     

    Notes

    ios-9-3-notes-780x488

    Η Apple αναβάθμισε σημαντικά την εφαρμογή Notes δίνοντας της την δυνατότητα να συμπεριλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με την χρήση του Touch ID. Μπορείτε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τις σημειώσεις σας με βάση την ημερομηνία δημιουργίας τους, την ημέρα που τις τροποποιήσατε ή αλφαβητικά.

    News

    Αναβαθμίσεις έχουμε και στην For You ενότητα μέσα στην εφαρμογή News. Πλέον έχουμε καλύτερη επιστροφή αποτελεσμάτων ενώ τα βίντεο μπορούν να αναπαραχθούν απ ευθείας από το News Feed. Η Apple τονίζει επίσης πως τώρα η εφαρμογή θα πρέπει να έχει καλύτερη απόκριση και ταχύτητα.

    Health

    Οι κατηγορίες στην εφαρμογή Health όπως τα Weight, Workouts, και Sleep είναι πιο εύκολα προσβάσιμα χάρη σε ένα νέο slider menu. Η εφαρμογή επίσης δείχνει πλέον την κίνηση, την άσκηση καθώς και το πόσο ήσασταν ανενεργοί μαζί με στόχους από το Apple Watch. Αυτό το γεγονός σας επιτρέπει να δείτε όλα τα δεδομένα υγείας σας σε ένα μόνο μέρος συγκεντρωτικά.

    CarPlay

    Το iOS 9.3 προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο CarPlay με βελτιωμένη υποστήριξη της Apple Music υπηρεσίας.

    Education benefits (coming soon)

    iOS-9.3-Education-Preview-1024x612

    Μια από τις μεγαλύτερες προσθήκες είναι ένα νέο education preview για πρώτη φορά στο iOS. Μαζί με μια νέα Classroom εφαρμογή οι δάσκαλοι θα βρουν ένα πολύ λειτουργικό σύστημα για να μελετούν την πρόοδο των μαθητών τους ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πολλαπλών προφίλ χρηστών για το iPad για αυτό τον σκοπό.

     

    Η Apple επίσης θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή School Manager, που θα είναι ουσιαστικά ένα portal όπου οι διαχειριστές θα μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν Apple IDs, να αγοράσουν εφαρμογές κλπ.

    Multiple Apple Watch support

    Πλέον θα μπορεί μια iPhone συσκευή να κάνει pair με περισσότερα από ένα Apple Watches.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles