16.1 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η νέα αναβάθμιση ασφαλείας για Mac θα κάνει patch το σοβαρό DYLD bug του OS X

    Anti Piracy Key

    Ένα πολύ σοβαρό bug ασφαλείας του OS X θα γίνει patch και θα διορθωθεί στην επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού της Apple σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η αναβάθμιση αυτή μπορεί να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian η διόρθωση σε αυτή την ευπάθεια που είναι και γνωστή ως DYLD θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό πριν την κυκλοφορία του OS X El Capitan στον ευρύ κοινό το Φθινόπωρο.

    Τι είναι το DYLD;

    To DYLD είναι μια ευπάθεια που επιτρέπει μολυσμένο κώδικα να γίνει εκτελέσιμος στο Mac σας με πρόσβαση διαχειριστή χωρίς να χρειαστεί τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη.

    Όπως εξηγεί το ArsTechnica η συγκεκριμένη ευπάθεια έχει ήδη βρει τον δρόμο της σε έναν τουλάχιστον adware installer. Συγκεκριμένα το adware μπορούσε εκμεταλλευόμενο αυτή την ευπάθεια να εγκαταστήσει malware και adware εφαρμογές με πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του Mac χωρίς την έγκριση του χρήστη.

    Ποιοι είναι σε ρίσκο; 

    Για αρχή όλοι οι χρήστες που τρέχουν την τελευταία έκδοση του λογισμικού του OS X 10.10.4 το οποίο δεν κάνει patch αυτή την ευπάθεια. Μάλιστα το εν λόγω bug μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και από ένα Guest λογαριασμό κάποιου στο Mac του.

    Τα καλά νέα είναι πως η διόρθωση υπάρχει ήδη στην beta έκδοση του OS X Yosemite 10.10.5 που δεν θα αργήσουμε να δούμε να γίνεται διαθέσιμο στο κοινό.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles