18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η κριτική της κάμερας του iPhone 7 δεν αγγίζει τους φωτογράφους

    iphone-7-and-7-plus-top-features-01

    Πρόσφατα σε άρθρο του το Consumer Reports και μετά από review που έκανε στις νέες κάμερες των iPhone 7 ανέφερε πως “δεν έχουμε κάποια μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις της κάμερας σε σύγκριση με το iPhone 6s”.

    Τα iPhone 7 και 7 Plus μας παρουσιάστηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου. Αν και υπήρξε γκρίνια για την έλλειψη της θύρας ακουστικών των 3.5 mm εκεί που ειδικά οι έμπειροι φωτογράφοι εστιάσαν ήταν στις νέες δυνατότητες που δίνουν οι νέοι αισθητήρες της κάμερας των δύο νέων αυτών μοντέλων.

    Και τα 2 έχουν έναν μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερα που υπόσχεται καλύτερα χρώματα στις λήψεις και βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Το 7 Plus έχει μάλιστα για πρώτη φορά έναν δεύτερο φακό – 56mm telephoto με 2x οπτικό ζουμ. Κάποιοι επαγγελματίες φωτογράφοι που είχαν πρώτοι πρόσβαση στο iPhone 7 Plus μας παρουσιάσαν πραγματικά φανταστικές λήψεις και έτσι έκαναν το κοινό να πιστεύει πως πραγματικά αξίζει η αναβάθμιση αυτή.

    Για αυτό τον λόγο λοιπόν το review του Consumer Reports προσγείωσε πολύ απότομα πολλούς που το διαβάσανε. Το άρθρο το υπογράφει ένα βετεράνος αρθρογράφος o Terry Sullivan, που είναι επίσης και φωτογράφος. Ο ίδιος αναφέρει πως θα ακολουθήσου και άλλα τεστ στις κάμερες των συσκευών της Apple.

    Στο άρθρο δεν είχαμε κάποιες συγκριτικές φωτογραφίες δίπλα δίπλα και αυτό λέει την δική του ιστορία.

    Η γλώσσα δε του άρθρου ήταν τυπική και ουδέτερη κάτι τυπικό για το Consumers Report.

    “H 1x κάμερα των iPhone 7 και iPhone 7 Plus παρήγαγαν πολύ καλές φωτογραφίες και άξιες λόγου αλλά δεν ξεπέρασαν την κάμερα των iPhone 6s και 6s Plus. Επίσης κάναμε τεστ και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού παρόμοιου με αυτόν που θα μπορούσε κάποιος να βρει σε ένα εστιατόριο. Σε αυτό το σενάριο τα νέα smartphones της Apple δεν ξεπέρασαν τo iPhone 6s στις σταθερές φωτογραφίες. Η κάμερα του iPhone 7 Plus στα 2x παρουσίασε πιο ζωντανές εικόνες από τις αντίστοιχες του φακού 1x του iPhone 6s.”

    O αντίλογος για όλα τα παραπάνω έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν μπορείς να κρίνεις την κάμερα μιας συσκευής σε συνθήκες εργαστηρίου.

    Οι φωτογραφίες πρώτα καταγράφονται στα μάτια μας πριν αυτή περάσει στον αισθητήρα της κάμερας και η λήψη της έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με το συναίσθημα και το μυαλό μας.

    Με άλλα λόγια είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και για αυτό οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι πολύ προσεκτικοί με τα εργαλεία που επιλέγουν.

    Φωτογράφοι όπως η Cielo de la Paz, άμεσα παρουσιάσαν ένα συγκριτικό με τις δυνατότητες των iPhone 6s Plus και iPhone 7 Plus και που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

    side-by-side002-780x553

    Αναφερόμενη στα όσα έγραψε το Consumer Reports για το “όχι μεγάλη διαφορά με τα περσινά μοντέλα” είπε χαρακτηριστικά:

    “Φαντάζομαι εξαρτάται το τι εννοεί ο καθένας με αυτό. Για εμένα υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά ίσως το κοιτάω από την οπτική ενός φωτογράφου και όχι ενός απλού χρήστη. Προσωπικά βλέπω διαφορές όπως για παράδειγμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και HDR και πιστέψτε με αυτές οι διαφορές είναι σημαντικές”

    Ο φωτογράφος Brad Mangin χρησιμοποίησε το iPhone 7 Plus για πρώτη φορά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε έναν αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων καθώς και σε ένα τουρνουά γκολφ.

    “Απλά το αγαπάω” είπε αναφερόμενος στην συσκευή, “Ο δεύτερος φακός είναι φανταστικός και πραγματικά κάνει μεγάλη διαφορά στην δουλεία μου” τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αξίζει λοιπόν κάποιος από το iPhone 6s και 6s Plus να πάει στα νέα iPhone 7 εξαιτίας της κάμερας;

    Μάλλον τελικά αυτή η απάντηση είναι καθαρά θέμα οπτικής του κάθε χρήστη και πως αντιλαμβάνεται κάποιος την καλή φωτογραφία ως τρόπο έκφρασης του ιδίου.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles