19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η ΙΒΜ θα αγοράζει 200.000 Macbooks τον χρόνο αλλάζοντας τους χρήστες από τα Lenovo

    steve_ibm-268x300

    Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτή η εικονική φωτογραφία έμελλε να διαψευστεί στο μέλλον; Ή μήπως ισχύει τελικά 😉 ;

    Σας είχαμε ενημερώσει πέρσι για την συμφωνία – “που πάγωσε την Κόλαση” – μεταξύ των δύο γιγάντων της Apple και της ΙΒΜ, που προέβλεπε την στενή συνεργασία η οποία θα άλλαζε τα δεδομένα στον τομέα των επιχειρήσεων. Κομμάτι αυτής της συμφωνίας ήταν να αγοράσει η ΙΒΜ 50.000 Macbooks ως το τέλος του 2015 για του υπαλλήλους της. Απ’ ότι φαίνεται όμως ο CIO της ΙΒΜ, Jeff Smith σε ένα εσωτερικό βίντεο που απευθυνόταν στους υπαλλήλους της ΙΒΜ, δήλωσε ότι η ΙΒΜ θα καταλήξει να αγοράζει 150-200.000 Macbooks τον χρόνο!

    Στο βίντεο,  ο Smith κάνει λόγο για την συνομιλία που είχε με τον CIO  της Apple, Niall O’ Conor σχετικά με την δυνατότητα ενός τεράστιου Macbook rollout για την ΙΒΜ

    “Θα ήθελα να τα προσφέρω στον καθένα από τους υπαλλήλους μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μειώσουμε το κόστος σε αντίστοιχα επίπεδα με τα PC για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το πετύχουμε αυτο;” κι εκείνος -o O’Conor- απάντησε ” Όχι, Jeff, δεν μπορούμε να πάμε τόσο χαμηλά. Ξέρεις ότι ποτέ δεν το κάνουμε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο”.

    κι εγώ του είπα “Πόσα Macbooks πουλάτε στον μεγαλύτερο εταιρικό σας πελάτη;” και μου απάντησε ” Λοιπόν, ο μεγαλύτερος εταιρικός μας πελάτης αγοράζει 25.000 Macbooks τον χρόνο” και του είπα ” Λοιπόν, εμείς μπορούμε να αγοράζουμε 150-200.000 κομμάτια τον χρόνο!” και τελικά μου απάντησε ” Jeff, αυτή είναι μια θαυμάσια ιδέα! Θα έρθουμε την επόμενη εβδομάδα να σας δούμε. Φέρε όλη την ομάδα σου για να το σχεδιάσουμε”……

    Σε ένα ξεχωριστό σημείο του βίντεο, ο Smith περιγράφει την πρόσφατη συζήτηση που είχε ο Cook με τον VP της ΙΒΜ, Fletcher Previn, κατά την οποία ο Previn παραδέχθηκε ότι περίπου το 50-75% των υπαλλήλων της ΙΒΜ θα άλλαζαν τα Lenovo ThinkPads σε Macs κάθε χρόνο.

    Η συμφωνία αυτή με λίγα λόγια θα αλλάξει το τοπίο στον επιχειρηματικό τομέα, αν αναλογιστούμε το πόσο ισχυρή παρουσία έχει η ΙΒΜ σε αυτόν.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles