18.6 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η εξαγορά της Beats Music είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι καθώς η Apple θέλει να γίνει “η μουσική βιομηχανία”

    9209-683-bloghero-l

    Η φιλοδοξία της Apple για την μουσική βιομηχανία ξεπερνά τον ανταγωνισμό απλώς με τα Spotify, Pandora και λοιπούς. Σημαία αυτής της στρατηγικής ήταν η εξαγορά της Beats Music που αποτελεί μόνο ένα βήμα στην εξ’ ολοκλήρου μεταμόρφωση του iTunes.

    Ο στόχος της Apple είναι “να γίνει Η μουσική βιομηχανία, δεν είναι στόχος το να ανταγωνιστεί το Spotify”, δήλωσε ανώνυμη πηγή της μουσική βιομηχανίας στο Billboard. Κάποιες από τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων  που όλον αυτόν τον καιρό κάνει παρασκηνιακά η Apple με τις εταιρείες μουσικής παραγωγής αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν στο φως, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση στα Grammys του Tim Cook, Eddy Cue και Jimmy Iovine.

    Φημολογείται ότι η Apple διαπραγματεύεται την τιμή για την συνδρομητική της υπηρεσία, στοχεύοντας να είναι κάτω από τα 9,99$ του υπάρχοντος καθεστώς που είχε η Beats Music. Το δυνατό όπλο της διαπραγμάτευσης της, είναι ο τεράστιος αριθμός των 800 εκατ. χρηστών iTunes & App Store των οποίων τις πιστωτικές έχει ήδη στα χέρια της.

    Ειδικοί αναλυτές της συγκεκριμένης βιομηχανίας έχουν ήδη πει ότι η Apple σχεδιάζει ένα “ξεκαθάρισμα” του iTunes Store ώστε να αφαιρεθούν “διπλότυπα και άχρηστα” κομμάτια.

    U2-free-album-on-iTunes-image-001

    Η Apple κάνει σημαντικά βήματα εξέλιξης σε αυτό το κομμάτι, καθώς το τοπίο της μουσικής βιομηχανίας έχει αλλάξει ριζικά και απο τον παραδοσιακό τρόπο κατεβάσματος τραγουδιών έχουμε περάσει στην εποχή της συνδρομητικής υπηρεσίας. Μόνο το περασμένο έτος, οι αγορές και κατέβασμα τραγουδιών έπεσε κατά 9% σε αντίθεση με την κατά 54% άνοδο των συνδρομητικών υπηρεσιών.

    Για τον λόγο αυτό και η Apple δαπάνησε 3 δις. $ πέρσι για την εξαγορά της Beats Music και φέρνοντας στην εταιρεία τον Iovine απέκτησε έναν “στρατηγό” που ξέρει την αγορά ο οποίος ήδη προωθεί αποκλειστικές συνεργασίες για την νέα υπηρεσία της Apple.

    Εξελίξεις αναμένονται σύντομα, γι ‘αυτό κολλημένοι εδώ για να ενημερώνεστε άμεσα!

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles