13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η εμπρόσθια κάμερα του iPhone χρειάζεται πλέον μια σημαντική αναβάθμιση

    Με κάθε νέο iPhone οι καταναλωτές πλέον περιμένουν πάντα βελτιώσεις στην κάμερα. Αν και η Apple εστίασε πολύ στο Night Mode, μετά στο Dolby Vision και πλέον στο Cinematic Mode, υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτό είναι η εμπρόσθια κάμερα.

    Αν πάμε πίσω στο 2019 και στην iPhone 11 σειρά θα δούμε πως η TrueDepth κάμερα ήταν στα 12MP με ένα ƒ/2.2. Είχε δυνατότητες 4K λήψεων στα 24 fps, 25 fps, 30 fps, ή 60 fps, 1080p HD βίντεο λήψεων 25 fps, 30 fps, ή 60 fps, και υποστήριξη Slo‑mo βίντεο στα 1080p στα120 fps.

    Αν τώρα δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της iPhone 12 σειράς τότε θα δούμε ακριβώς τα ίδια με παραπάνω. Η Apple άλλαξε την ευαισθησία του φακού, έφερε τα Night Mode, Deep Fusion και Smart HDR 3. Έτσι λοιπόν η κάμερα παρέμεινε η ίδια με τους ίδιους αισθητήρες και οι βελτιώσεις ήρθαν από το λογισμικό και τον επεξεργαστή.

    Φέτος το iPhone 13 μείωσε το μέγεθος του notch πρόσθεσε Smart HDR 4 και νέα χαρακτηριστικά όπως τα Cinematic Mode και Photographic Style αλλά η κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος έχει τον ίδιο 12MP αισθητήρα με ένα ƒ/2.2.

    Αρκεί λοιπόν αυτό; Η απάντηση είναι πως η iPhone 13 σειρά έχει την καλύτερη εμπρόσθια κάμερα σε ένα iPhone και μια από τις καλύτερες στην αγορά. Όμως όλες αυτές οι αλλαγές έχουν να κάνουν με αναβαθμίσεις στο λογισμικό και στον νέο επεξεργαστή αντί για κάποια φυσική αλλαγή στον ίδιο τον φακό.

    Το περίεργο είναι πως η Apple κάθε χρόνο βάζει πολύ δουλειά στους βασικούς αισθητήρες της κάμερας στο πίσω μέρος αλλά αργεί να κάνει αλλαγές στην εμπρόσθια κάμερα. Μετά την αναβάθμιση από τα 7MP στο iPhone XS στα 12MP στο iPhone 11 η Apple δεν έχει κάνει κάποια άλλη αλλαγή.

    Επίσης αν και η Apple έχει μια εμμονή στο να βελτιώνει την απορρόφηση φωτός από τους βασικούς αισθητήρες της κάμερας δεν έχει κάνει το ίδιο και για την εμπρόσθια κάμερα. Την ημέρα που η εταιρεία θα παρουσιάσει το iPhone 14 θα είναι 3 χρόνια με τον ίδιο αισθητήρα.

    Φυσικά οι iPhone 13 χρήστες θα είναι χαρούμενοι ακόμη και αν έρχονται από την iPhone 12 σειρά μιας και η εμπρόσθια κάμερα τους θα δίνει λίγο καλύτερα αποτελέσματα. Στο βάθος χρόνου όμως η Apple πρέπει επιτέλους να αναβαθμίσει τον ίδιο τον φακό της κάμερας στο εμπρόσθιο μέρος.

    Η Apple μπορεί να ετοιμάζει αλλαγές στην iPhone 14 γραμμή

    Όπως έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα μας σχετικά με τα iPhone 14 αναμένουμε μια νέα σχεδίαση με μια hole-punch οθόνη. Αυτό ίσως αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η Apple να αναβαθμίσει τον φακό της εμπρόσθιας κάμερας.

    Ως τώρα ο αξιόπιστος αναλυτής Ming Chi Kuo έχει αναφέρει πως τα iPhone 14 θα φέρουν δραματικές όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές στην εμπρόσθια κάμερα. Δυστυχώς όμως και μέχρι σήμερα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες πέρα από το γεγονός πως η Apple θα φέρει χαρακτηριστικά αυτόματης εστίασης ενώ μπορεί να ενσωματώσει τον Ultra Wide φακό των iPad στην εμπρόσθια κάμερα του iPhone για πρώτη φορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.