13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η εκπαίδευση των υπαλλήλων για την πώληση του Apple Watch

    Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες που έφτασαν στα αυτιά μας, η Apple θα ακολουθήσει μία διαφορετική τεχνική και προσέγγιση για την πώληση του Apple Watch στα καταστήματά της, ενώ θα αποτελεί μία νέα τακτική την οποία δεν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για την πώληση άλλων προϊόντων. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες πως η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των υπαλλήλων της για την πώληση του Apple Watch, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως τους ‘δασκαλεύει’ να εστιάσουν στην καλύτερη απόκτηση μίας σχέσης μεταξύ πελάτη και πωλητή και στο γεγονός πως οι υπάλληλοι θα πρέπει να εστιάζουν περισσότερο στο στυλ και στην μόδα για να προτείνουν το ιδανικό ρολόι για τον πελάτη. Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η παρακάτω εικόνα.

    apple-watch-sales-exampleΜε άλλα λόγια, εκτός από το χτίσιμο μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ πελάτη και πωλητή, όπου ο πελάτης θα μπορεί να εξηγήσει στον πωλητή τον λόγο αγοράς της συσκευής, ο πωλητής θα πρέπει να κάνει και κάποιες παραπάνω ερωτήσεις για να καταλάβει το στυλ ντυσίματος και τις δραστηριότητες του κάθε πελάτη, κάτι το οποίο θα κάνει την επιλογή ρολογιού ακόμα πιο εύκολη, τόσο για τον πωλητή όσο και για τον ίδιο τον πελάτη. Παράλληλα, οι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν σχόλια όπως ‘το άσπρο λουράκι σας ταιριάζει περισσότερο’ και ‘δείχνετε να έχετε πιο χαρούμενη διάθεση. Πιστεύω πως το Ροζ λουράκι στην έκδοση Sport θα σας ταιριάζει γάντι’.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το 9to5Mac, οι υπάλληλοι θα πρέπει να δώσουν βάση στα εξής:

    • Δημιουργία σχολίων για τον λόγο που θεωρεί ο υπάλληλος πως κάποια επιλογή είναι η πιο κατάλληλη για έναν πελάτη ή για ποιο λόγο δεν θα του ταίριαζε
    • Να εξηγούν οι υπάλληλοι τον τρόπο με τον οποίο οι υπόλοιποι πελάτες κατέληξαν στην τελική τους επιλογή
    • Να χρησιμοποιούν άλλες υπάρχοντες συσκευές που θα έχουν οι πελάτες προκειμένου να στηρίξουν περισσότερο την άποψη τους
    • Σε περίπτωση που ο πελάτης έχει έρθει με κάποιο φίλο του ή άλλο γνωστό του πρόσωπο, να σιγουρευτεί ο υπάλληλος πως θα εντάξει και τρίτο πρόσωπο στην συζήτηση και θα πάρει την γνώμη αυτού του προσώπου προκειμένου να βοηθήσει τον ίδιο τον πελάτη στην επιλογή.
    • Μην εστιάζετε στην τιμή και στα λεφτά που μπορεί να διαθέσει ο πελατής, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο πως όλοι θα ξοδέψουν κάτι παραπάνω που θα τους κάνει να αισθάνονται καλήτερα με αυτό που φοράνε στον καρπό τους

    Με άλλα λόγια, η Apple -κατά κάποιο τρόπο- προσπαθεί να μην εστιάσει στον κύριο τρόπο λειτουργίας του ρολογιού και να μην δώσει βάση στην τιμή του, αλλά να εστιάσουν οι υπάλληλοι στον τρόπο ντυσίματός και στον τρόπο στυλ του κάθε πελάτη. Με άλλα λόγια, το να καταλάβει και ο ίδιος ο υπάλληλος το γιατί και για ποιον κάποιος αγοράζει το ρολόι, θα βοηθήσει ακόμα και τον ίδιο στο να προτείνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ξεκινώντας από τις 10 Απριλίου, η Apple θα επιτρέπει στους πελάτες της να μπορούν να δοκιμάσουν το ρολόι στα καταστήματα της και να δώσει μια γεύση στους πελάτες για το ποια επιλογή θα ήταν η πιο κατάλληλη για αυτούς.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως μια τέτοια κίνηση από μεριά της Apple είναι απόλυτα λογική, αν σκεφτούμε πως τους τελευταίους μήνες το Apple Watch έχει κάνει την εμφάνιση του στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, χωρίς σε αυτά να τονίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles