19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η αναγνώριση πτώσης του Apple Watch και το SOS χαρακτηριστικό σώζει μητέρα τριών παιδιών

    Το Apple Watch για ακόμη μια φορά φαίνεται πως έσωσε ακόμη μια ανθρώπινη ζωή. Όπως αναφέρει το News Corp Australia, η Kate Donald πάσχει από επιληψία και το Apple Watch της ειδοποίησε άμεσα τα μέλη της οικογένειας της όταν ξεκίνησε να έχει μια σοβαρή κρίση ενώ βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι κρίσεις επιληψίας της Kate μπορεί να ξεκινήσουν όταν δεν έχει κοιμηθεί αρκετά. Ο άντρας της που το γνωρίζει αυτό αποφάσισε να πάρει τα 3 παιδιά τους και να πάνε εκτός σπιτιού έτσι ώστε να την αφήσει να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί.

    Ενώ όμως ήταν μόνη της μια σοβαρή κρίση επιληψίας ξεκίνησε και την έκανε να πέσει κάτω. Με την βοήθεια όμως του Apple Watch ειδοποιήθηκαν άμεσα τόσο ο άντρας της όσο και το κέντρο άμεσης επέμβασης.

    Το SOS χαρακτηριστικό επίσης έστειλε και νέα μηνύματα καθώς η θέση της Kate άλλαξε ενώ βρισκόταν στην διαδρομή για το νοσοκομείο.

    “Θεωρήσαμε πως το Apple Watch θα ήταν χρήσιμο στις κρίσεις επιληψίας και στις πτώσεις μου. Όταν ήμουν έγκυος στο τρίτο παιδί μου ήμουν στο νοσοκομείο και έπεφτα συχνά. Το κεφάλι μου ήταν γεμάτο μελανίες. Θέλαμε μια λύση που δεν θα ήταν ένα κουμπί πανικού που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και που για να το πατήσεις πρέπει να έχεις αντίληψη του χώρο σου. Στις κρίσεις που έχω δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο. Το Apple Watch όταν έπεσα ειδοποίησε άμεσα τον άντρα μου και κάλεσε τον γείτονά και τους υπόλοιπους αριθμούς εκτάκτου ανάγκης που έχουμε. Οι γείτονες μπήκαν μέρα και κάλεσαν άμεσα το νοσοκομείο όπου και τους ενημέρωσαν πως ήδη είχε ξεκινήσει ένα ασθενοφόρο προς εμένα πριν την κλήση τους μιας και το Apple Watch είχε στείλει ειδοποίηση ήδη και εκεί.”

    Η αναγνώριση πτώσης του χρήστη προστέθηκε στο Apple Watch με το Series 4 πέρυσι. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί αναγνωρίζοντας μια απότομη πτώση του χρήστη. Εν συνεχεία αν εντοπίσει πως ο χρήστης μετά την πτώση παραμένει ακίνητος για ένα ολόκληρο λεπτό αυτόματα καλεί τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης ενώ παράλληλα στέλνει μηνύματα στις επαφές που έχει καταχωρήσει ο χρήστης του ενώ παράλληλα στέλνει και την τοποθεσία του κατόχου του την στιγμή του συμβάντος.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles