13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η αγορά του Apple Watch είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε

    Στιγμιότυπο 2017-05-03, 11.10.15 μμ

    Είναι αλήθεια πως πολλοί καταναλωτές δεν βλέπουν τον λόγο για την αγορά ενός smartwatch θεωρώντας μάλιστα πολλές φορές ότι η εν λόγω κατηγορία προϊόντων δεν έχει μέλλον.

    Μάλιστα υπάρχει ακόμη και σήμερα η αίσθηση πως το Apple Watch δεν σημειώνει σημαντικές πωλήσεις!

    Τα πράγματα όμως είναι τελείως αντιδιαμετρικά αντίθετα!!

    Το Apple Watch μαζί με τις άλλες wearable συσκευές της Apple πλέον φέρνει κέρδη δις κάθε χρόνο. Ως επιχείρηση είναι τεράστια τόσο μεγάλη μάλιστα που θα μπορούσε να φιγουράρει στις 500 εταιρείες του Fortune από μόνη της περνώντας τόσο το Amazon Echo όσο και όλα τα Microsoft Surface tablets σε κέρδη και πωλήσεις.

    Όταν το Apple Watch έκανε το ντεμπούτο του δεν ήταν ξεκάθαρο για ποιον ήταν. Ήταν η απάντηση της Apple σε ανταγωνιστές όπως η Samsung και Google στον χώρο των wearables αλλά δεν ήταν κάτι περισσότερο από αυτό. Είχε σαν συσκευή μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά δεν εξηγούσαν γιατί κάποιος θα χρειαστεί ένα Apple Watch.

    To παραπάνω δεν έχει αλλάξει δραματικά 2 χρόνια μετά αλλά παρά το γεγονός πως δεν θεωρείτε ένα απαραίτητο gadget οι πωλήσεις του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

    Την ίδια στιγμή η επιχείρηση wearables της Apple έχει ενισχυθεί και από συσκευές όπως τα AirPods που έφεραν στην εταιρεία $5 δις τους τελευταίους 12 μήνες.

    Πλέον τα έσοδα από αυτές τις δύο συσκευές μπορούν να δημιουργήσουν μια εταιρεία που θα βρίσκεται στις 500 του Fortune σύμφωνα και όσα δήλωσε ο Tim Cook χθες στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

    Η μικρότερη εταιρεία σε αυτή την λίστα έχει κέρδη ετησίως τα $5.6 δις. Αν ο Cook λέει την αλήθεια τότε αυτό σημαίνει πως Apple Watch και AirPods φέρνουν στην Apple κέρδη ετησίως το λιγότερο στα ίδια επίπεδα.

    Η Apple επιμένει να μην αναφέρει πόσα Apple Watch έχει πουλήσει μέχρι σήμερα αλλά όλες οι αναλύσεις δείχνουν πως οι πωλήσεις του διπλασιάζονται συνολικά σε ετήσια βάση.

    Μια εκτίμηση κάνει λόγο για 3.2 εκατομμύρια Apple Watch το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο.

    Φυσικά αυτή την στιγμή το Apple Watch ξεπερνάει σε πωλήσεις όλους τους άλλους κατασκευαστές smartwatches αλλά και ρολογιών στην παγκόσμια αγορά.

    Την ίδια στιγμή δυνάμεις στην αγορά των wearables όπως η Fitbit δέχονται μεγάλους κλυδωνισμούς. H Fitbit σημείωσε πτώση πωλήσεων κατά 20% το οικονομικό τρίμηνο των εορτών και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 6%

    Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν το Apple Watch είναι μια κινητήριος δύναμη για την Apple που συνεχίζει να σημειώνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και που οι ενδείξεις όλες δείχνουν πως θα συνεχίσει να σημειώνει μεγάλα νούμερα για πολλά χρόνια ακόμη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles