17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η αγορά ενός iPhone μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα σε σύγκριση με το Android

    Η αγορά ενός iPhone μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, παρά τις δημοφιλείς υποθέσεις ότι οι συσκευές της Apple είναι πιο ακριβές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα iPhone διατηρούν την αξία τους καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο smartphone.

    Νέοι αριθμοί που εξετάζουν την υποτίμηση των συσκευών το 2022 δείχνουν ότι το iPhone είναι το καλύτερο στοίχημα όσον αφορά τα smartphone, ενώ το Apple Watch και το iPad αποδεικνύονται επίσης ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη αξία.

    Όσον αφορά τους μεγαλύτερους χαμένους, οι συσκευές της Samsung και της Google ήταν στην κορυφή της λίστας.

    Τα δεδομένα που κοινοποιούνται από τον μεταπωλητή τεχνολογίας SellCell δείχνουν ότι το iPhone «διατηρεί αναμφισβήτητα την αξία του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο smartphone». Για να καταδείξει αυτό το σημείο, η έρευνα σημειώνει ότι από τα «smartphones που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τρία χρόνια, το iPhone 14 Pro Max 128GB χάνει μόνο το 26,9% του MSRP του από την κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο του 2022 και το iPhone 13 Pro Max 128 GB χάνει μόνο το 39,9% της αξίας του μεταξύ Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου ’21».

    Όσον αφορά τα τηλέφωνα που είναι διαθέσιμα για ολόκληρο το ημερολογιακό έτος 2022, ήταν το iPhone 13 Pro Max που βγήκε στην κορυφή έχοντας υποτιμηθεί κατά 44,6% του MSRP του έως τις 11 Δεκεμβρίου 2022. Συγκριτικά, ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν το Pixel XL της Google που υποτιμήθηκε κατά σχεδόν 99%.

    Στον κόσμο των έξυπνων ρολογιών, το Apple Watch Series 7 σε διάταξη αλουμινίου 45 mm υποτιμήθηκε κατά 71,2% του MSRP του έως τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ το Samsung Watch 3 «έχασε το 95,6% της αρχικής του αξίας, που σημαίνει ότι είναι το smartwatch με τη χειρότερη απόδοση. ”

    Τέλος, για την αγορά των tablets. Η SellCell λέει ότι η Apple ήταν και πάλι η νικήτρια, με το «2021 iPad Pro 11 3rd Gen να υποτιμάται μόνο κατά 56,7% της αξίας του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022». Το 2018 Tab A 10,5 της Samsung υποτιμήθηκε κατά 94,8% έναντι του MSRP έως τον Δεκέμβριο του 2022.

    • Να σημειώσουμε ότι το MSRP που γίνεται αναφορά στο άρθρο είναι η προτεινόμενη λιανική τιμή του κατασκευαστή

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.