16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Εφτά προμηθευτές της Apple στην Κίνα κατηγορούνται για φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας μέσα από κυβερνητικά προγράμματα

    Ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα βρήκαν αποδείξεις που δείχνουν πως εφτά προμηθευτές της Apple στην Κίνα ασκούν καταναγκαστική εργασία στοχεύοντας των πληθυσμό των Ουιγούρων με κυβερνητικές ευλογίες της χώρας.

    Γίνεται αναφορά πως οι προμηθευτές αυτοί έχουν υποδομές όπως στις φυλακές για τους εργαζομένους αυτούς με σκοπούς και ακόμη και φυλάκια.

    Το The Information αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Η Advanced Connectek προμήθευε την Apple με εξαρτήματα για υπολογιστές για πάνω από μια δεκαετία. Για 2 από αυτά τα χρόνια λειτουργούσε ένα εργοστάσιο στα σύνορο της ερήμου XinJiang – μια περιοχή που βρίσκεται η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων. Το βιομηχανικό αυτό πάρκο ήταν περικυκλωμένο από τεράστια τείχη και φράκτες και υπήρχε μόνος ένα μέρος εισόδου και εξόδου από αυτό. Δίπλα ακριβώς υπήρχε μια άλλη κτηριακή εγκατάσταση που φαίνεται από εικόνες δορυφόρων και αποτελούσε το μέρος που έμεναν οι εργάτες. Όπως γίνεται αναφορά κανένα άλλο βιομηχανικό πάρκο δεν έχει κάτι αντίστοιχο και αυτές οι κτηριακές εγκαταστάσεις – φυλακές εμφανίζονται μόνο σε περιπτώσεις όπου γίνεται καταναγκαστική εργασία.”

    Οι ίδιοι προμηθευτές επίσης παρήγαγαν εξαρτήματα και για τις Amazon, Google, Microsoft και Facebook.

    Από την πλευρά της η Κινεζική κυβέρνηση αρνείται όλες τις κατηγορίες και τονίζει πως απλά προσφέρει εργασία σε μειονότητες στην χώρα που έχουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εύρεσης δουλειάς. Οι ομάδες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όμως δεν το πιστεύουν αυτό σε καμία περίπτωση.

    Όποιος δε από αυτούς τους άτυχους ανθρώπους αρνείται να δουλέψει σε αυτά τα εργοστάσια μπαίνει απευθείας φυλακή!

    Η Apple από την πλευρά της αναφέρει πως κάνει πολύ συχνά ελέγχους για να εντοπίσει τέτοια φαινόμενα αλλά δεν έχει βρει κάποια απόδειξη. Η απάντηση από τις ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πως αυτό γίνεται γιατί η Apple βασίζεται πάρα πολύ σε συνεντεύξεις με εργαζομένους οι οποίοι όμως δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά.

    Ολόκληρη η αναφορά αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.