17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Εξαφανίστηκαν τα Ringtones και text tones μου στο iOS 8.1.1 | Λύση

    Screen Shot 2014-11-23 at 6.48.11 PM

    Αν κάνατε την αναβάθμιση λογισμικού της Apple στην έκδοση iOS 8.1.1 τόσο στο iPhone όσο και στο iPad και ξαφνικά είδατε πως εξαφανιστήκαν τα ringtones και τα text tones σας δεν είστε οι μόνοι.

    Το παραπάνω είναι ένα πρόβλημα που αυτή η αναβάθμιση δημιούργησε αλλά για καλή σας τύχη υπάρχουν μια σειρά τρόπων να δοκιμάσετε για να τα ανακτήσετε πίσω και ένας ακόμη καλύτερος για να μην τα ξανά χάσετε ποτέ.

    1. Κάντε συγχρονισμό μέσω iTunes

    H ευκολότερη λύση είναι να συγχρονίσετε τα ringtones και τα text tones σας από το iTunes. Βέβαια αυτός ο τρόπος λειτουργεί αν έχετε ήδη κάνει συγχρονισμό τους στο iTunes. Πάρα αυτά αν συχνά συνδέετε την συσκευή σας για να κάνετε συγχρονισμό περιεχόμενο ή για να κάνετε back up τότε θα πρέπει να βρίσκονται ήδη εκεί.

    1. Συνδέστε το iPhone ή το iPad.
    2. Εκκινείτε το iTunes στο Mac ή PC.
    3. Κάντε κλικ στο iPhone
    4. Κάτω από το On My Device section, κάντε κλικ στο Tones.
    5. Κάντε Check το κουτί για το Sync Tones.
    6. Θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει αν συμφωνείτε για την αφαίρεση και την αντικατάσταση των ήχων σας
    7. Βεβαιωθείτε πως οι ήχοι σας είναι στην λίστα πριν κάνετε κλικ στο Sync ή Apply.
    8. Αφήστε το iTunes να κάνει τον συγχρονισμό αυτό και μετά δείτε πως τα ringtones και τα text tones σας έχουν επιστρέψει στην iOS συσκευή σας.

    itunes_tones_resync_howto_1

    itunes_tones_resync_howto_2_fixed

    itunes_tones_resync_howto_3

    2. Κάντε restore την συσκευή σας από ένα iTunes ή iCloud back up 

    Το αρχικό πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ως ένα glitch που δεν επιτρέπει τους ήχους σας να εμφανιστούν. Κάποιοι χρήστες ανέφεραν πως κάνοντας restore την συσκευή τους είχε αποτέλεσμα όλα τα ringtones και τα text tones να επανέλθουν κανονικά. Θα χρειαστεί πρώτα να κάνετε ένα back up να γυρίσετε την συσκευή σας σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και μετά να κάνετε restore από το iCloud. Αν δεν είστε σίγουροι πως να κάνετε αυτά τα βήματα ρωτήστε μας ή επισκεφτείτε την ενότητα των οδηγών μας.

    3. Μην αγοράσετε εκ νέου το ίδιο ringtone ή text tone

    Δυστυχώς τα ringtones και τα text tones δεν είναι σαν τα βιβλία ή την μουσική. Δεν μπορείτε να τα κάνετε λήψη εκ νέου από την κατηγορία των αγορασμένων. Κάποιοι για αυτό το λόγο τα αγοράζουν ξανά και ξανά. Αν για οποιοδήποτε λόγω αγοράσετε κάποιο ringtone και αυτό εξαφανίστηκε εκ νέου από τους ήχους σας στην συσκευή σας μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας μέσω του iTunes.

    4. Πως να μην χάσετε ποτέ τα ringtones και τα text tones σας

    Αν και το iCloud backup θα έπρεπε να κρατάει τους ήχους σας σε ασφάλεια ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως δεν θα τους χάσετε ποτέ ξανά είναι να μεταφέρετε αυτά τα αρχεία στο iTunes. Έτσι οτιδήποτε συμβεί στην συσκευή σας ή θέλετε να κάνετε κάποιο restore θα γνωρίζετε που να τα βρείτε πάντα.

    itunes_manually_backup_iphone_screen

    Είναι τόσο εύκολο όσο το να συνδέσετε την συσκευή σας με τον υπολογιστή σας, να ανοίξετε το iTunes και μετά να κάνετε κλικ στο  Back Up Now όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles