23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ειδικοί στην υγεία συζητάνε για τα υπέρ και τα κατά συσκευών όπως τα Apple Watch και Fitbit

    Μια σειρά επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της υγείας σχολίασαν πρόσφατα τα υπέρ και τα κατά συσκευών wearables όπως το Apple Watch και τα Fitbit. Η γενική εικόνα που έδωσαν ήταν πως κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό αν και οι πολλές πληροφορίες και δεδομένα για την υγεία μπορούν να οδηγήσουν τους χρήστες κάποιες φορές σε παρανοήσεις και αχρείαστο άγχος.

    Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που το άγχος ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε κάποιους σε πολλαπλά ηλεκτροκαρδιογραφήματα κάθε μέρα.

    Το CNET που είχε αυτή την κάλυψη αναφέρει:

    “Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας που μιλήσαμε αναφέρουν πως οι wearable συσκευές κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση της υγείας του χρήστη τους”

    Κάνοντας του καταναλωτές πιο ενήμερους για την συνολική εικόνα της υγείας και της άσκησης τους τα smartwatches και τα fitness bands δίνουν περισσότερα εναύσματα για καθημερινή άσκηση και βελτιωμένη διατροφή.

    Πάρα αυτά υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία πως η παρουσίαση πολλών κλινικών δεδομένων από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε συγχύσεις και ειδικά καθώς αναμένουμε στο άμεσο μέλλον και μετρήσεις για την πίεση και το σάκχαρο στο αίμα.

    Έχει καταγραφή περίπτωση που ένας Fitbit χρήστες έκανε μέχρι και 20 ηλεκτροκαρδιογραφήματα την ημέρα με πολύ άγχος γιατί δεν καταλάβαινε τα συμπεράσματα που του έδινε η wearable συσκευή του.

    Αν και εταιρείες όπως η Apple και η Fitbit προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τους χρήστες ως προς τι σημαίνουν τα δεδομένα των μετρήσεων πάρα αυτά οι ειδικοί συνηγορούν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.