16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Εγκρίθηκε πατέντα στην Apple για αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη της συσκευής

    iphone-8-concept-embedded-fingerprint-reader

    Η Apple έχει μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας με διαφορετικούς τρόπους ώστε να ενσωματωθεί ένας αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

    Ένα από αυτά εγκρίθηκε σήμερα από το U.S. Patent and Trademark Office. Η Apple είχε κάνει αίτηση για έγκριση αυτής της πατέντας το 2015.

    Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει πως μπορεί να αφαιρεθεί ο Touch ID αισθητήρας, γίνεται λόγος και πως αυτός ο νέος τρόπος θα μπορεί να ενσωματωθεί στην ίδια την οθόνη.

    Where a fingerprint sensor is integrated into an electronic device or host device, for example, as noted above, it may be desirable to more quickly perform authentication, particularly while performing another task or an application on the electronic device. In other words, in some instances it may be undesirable to have a user perform an authentication in a separate authentication step, for example switching between tasks to perform the authentication. 

    Με άλλα λόγια αν χρειαστεί η πιστοποίηση μιας αγοράς από το App Store για παράδειγμα δεν θα ζητηθεί στον χρήστη συγκεκριμένα να προβεί σε σάρωση του δαχτυλικού του αποτυπώματος. Αυτό γιατί η συσκευή απλά θα διαβάσει το δαχτυλικό αποτύπωμα που ήδη βρίσκεται στην οθόνη και έτσι αυτόματα θα δώσει την έγκριση αυτή.

    Φήμες θέλουν την Apple να φέρνει τουλάχιστον ένα μοντέλο φέτος χωρίς πλαίσια και έτσι το Touch ID και το Home Button ίσως για πρώτη φορά αντικατασταθούν με νέες τεχνολογίες και με μια νέα ψηφιακή λύση ενσωματωμένη μέσα στην ίδια την οθόνη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles