18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Είναι σχεδόν αδύνατον να κατασκοπεύσει κανείς το iPhone, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία επιτήρησης ασφαλείας

    apple-confirms-security-flaw

    Γνωρίζαμε ότι το iOS είναι πολύ πιο ασφαλές από το Android και πρόσφατα ευρήματα κορυφαίας εταιρείας που ασχολείται με την επιτήρηση ασφαλείας το επιβεβαιώνουν. Η εταιρεία Gamma Group, έχει στην κατοχή της και χρησιμοποιεί ένα spyware λογισμικό το οποίο ονομάζεται FinSpy, και το οποίο μπορεί να παραβιάσει όλες τις συσκευές Android, Blackberry και Microsoft. Όσες φορές κι αν δοκίμασαν την ίδια διαδικασία σε iPhone απέτυχαν και στις μόνες περιπτώσεις που τα κατάφεραν ήταν σε iOS συσκεύες που είχαν γίνει Jailbreak.

    H Washington Post, ήταν η πρώτη που ανακάλυψε και διέρρευσε ένα έγγραφο της Gamma Group που περιέχει τις λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο έχει ημερομηνία Απρίλιος 2014, αναφέρετε στο FinSpy, ως ένα εργαλείο που  χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του Νόμου και οι υπηρεσίες Πληροφοριών ώστε να συλλέγουν δεδομένα απομακρυσμένα σε smartphones και tablets. Μόλις εγκατασταθεί, μπορεί να στέλνει μηνύματα, κλήσεις, επαφές και αναφορές θέσεις στα κεντρικά των υπηρεσιών.

    chart

     

    Στο σχεδιάγραμμα, το οποίο περιλαμβάνεται στο έγγραφο, βλέπει κανείς ότι το iPhone συμπεριλαμβάνεται ΜΟΝΟ αν είναι Jailbreak. Κάνοντας κάποιος jailbreak στην συσκευή του, αποκτά δικαιώματα διαχειριστή και μπορεί να εγκαταστήσει λογισμικό το οποίο δεν χρειάζεται να προέρχεται από το App Store. H Apple κανονικά δεν επιτρέπει αυτή την διαδικασία, γιατί με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν “τρύπες” στην ασφάλεια του λογισμικού με αποτέλεσμα, εργαλεία όπως το FinSpy να μπορούν να εγκατασταθούν.

    Μέχρι σήμερα, το FinSpy χρησιμοποιείτο για να κατασκοπεύσουν υπολογιστές στις ΗΠΑ, ΗΒ, Γερμανία, Ρωσία, Ιράν και Μπαχρέιν. Πρόσφατα μάλιστα, η NSA δέχθηκε μαζικά πυρά στις ΗΠΑ για την προσπάθεια της να κατασκοπεύσει Αμερικανούς πολίτες και η Apple έχει πολλές φορές αρνηθεί την κατηγορία ότι έχει δημιουργήσει σκόπιμα κενά ασφαλείας για να τα χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη της Apple δεν χάνουν ευκαιρία να διατυμπανίζουν το πόσο ασφαλές είναι το περιβάλλον του iOS.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles