11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Είναι πλέον και τεχνικά εφικτή η ενσωμάτωση αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη

    LG-Innotek-In-screen-fingerprint-scanner-image-001

    Το iPhone 7 της Apple δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους αναλυτές να προβλέπουν πως το iPhone 8 θα είναι η πρώτη συσκευή iPhone που θα εγκαταλείψει το φυσικό κουμπί του Home Button.

    Η λογική λέει πως η τεχνολογία της Apple 3D Touch θα μπορεί να δίνει την αίσθηση στον χρήστη της πίεσης του Home Button ενώ ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορεί να ενσωματωθεί στην οθόνη της συσκευής.

    Ως τώρα όμως και ειδικά ως προς το δεύτερο δεν είχαμε κάποια εικόνα για το πως μια τέτοια ενσωμάτωση μπορεί να γίνει εφικτή.

    Η LG σήμερα όμως ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογική καινοτομία που θέλει την εταιρεία να παρουσιάζει στο κοινό την πρώτη οθόνη με ενσωματωμένο έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Ο αισθητήρας εφάπτεται της επιφανείας του γυαλιού με την τεχνολογία της LG να επιτρέπει την απορρόφηση κάποιας επαφής σε αυτή την επιφάνεια.

    “Με αυτό το module που δημιουργήσαμε ο αισθητήρας δεν είναι εκτεθειμένος εκτός της συσκευές και έτσι οι κατασκευαστές μπορούν να σχεδιάσουν μια λεπτή συσκευή και όμορφη” αναφέρει χαρακτηριστικά η LG.

    Με την τοποθέτηση του αισθητήρα ουσιαστικά χιλιοστά κάτω από την επιφάνεια του γυαλιού σίγουρα θα έχουμε και σημαντικές εξελίξεις στην αδιαβροχοποίηση των smartphones μιας και αυτή πλέον θα είναι πιο εύκολη.

    Τέλος αυτό σημαίνει πως φυσικά Home Button κουμπιά που είναι μηχανικά θα μπορέσουν στο μέλλον να μην υπάρχουν. Μάλιστα η νέα τεχνολογία της LG επιτρέπει την αναγνώριση ενός δαχτυλικού αποτυπώματος ακόμη και αν ο χρήστης έχει υγρά δάχτυλα.

    Η LG για χρόνια είναι προμηθευτής της Apple και έτσι ίσως πολλοί πιστέψουν πως άμεσα θα κινηθεί για την χρήση αυτής της τεχνολογίας.

    Θα πρέπει όμως να περιμένουμε για δύο λόγος. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Apple δύσκολα τοποθετεί κάτι τόσο καινοτόμο σε μια συσκευή που θα βγει στην αγορά σε εκατομμύρια τεμάχια και δεύτερο η εταιρεία έχει ξοδέψει πρόσφατα εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την τωρινή τεχνολογία του Touch ID.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles