15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Διαβάστε το: 7 χρήσιμες οδηγίες για να κερδίσεις χώρο στο iPhone σου

    o-IPHONE-STORAGE-facebook

    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγάζεις το iPhone σου από την τσέπη για να απαθανατίσεις μια μοναδική στιγμή και να λάβεις το μήνυμα “ο αποθηκευτικώς χώρος είναι σχεδόν γεμάτος”.

    Είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα και αυτόματα πολλοί χρήστες αφαιρούν άμεσα παλαιότερες φωτογραφίες και βίντεο τους.

    Υπάρχουν όμως καλύτεροι τρόπο για να ελευθερώσετε χώρο στην συσκευή σας που δεν έχουν να κάνουν με την διαγραφή σημαντικών στιγμών σας.

    Μέθοδος 1 – Κάντε ένα Force Start την συσκευή σας 

    Κάνοντας ένα Force-restarting την ios συσκευή σας σας βοηθάει έτσι ώστε να διαγράψετε κάποια προσωρινά αρχεία και caches. Για να κάνετε ένα force restart πιέστε και κρατήσετε τα Sleep/Wake και Home κουμπιά ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί το Apple logo.

    Προσωπικά είναι καλό να το κάνετε αυτό μια φορά την εβδομάδα μιας και πέρα από το παραπάνω το Force Restart κάνει το λογισμικό να είναι και ελαφρώς πιο γρήγορο.

    Μέθοδος 2 – Κάντε διαγραφή των Caches από τις Ρυθμίσεις 

    Κάποιες εφαρμογές σας δίνουν τον έλεγχο να κάνετε διαγραφή των caches τους από τις Ρυθμίσεις. Επειδή το iOS δεν κάνει διαχωρισμό στις εφαρμογές που σας δίνουν αυτό τον έλεγχο και σε αυτές που δεν το κάνουν θα πρέπει να επισκεφτείτε μια μια τις εφαρμογές.

    Βήμα 1: Πηγαίνετε στα Settings – Ρυθμίσεις της iOS συσκευή σας.

    Βήμα 2: Στο iOS 9, πηγαίνετε κατόπιν στο General → Storage & iCloud Usage. Στο iOS 8, πηγαίνετε στο General → Usage. Κάντε tap στο Manage Storage κάτω από την επικεφαλίδα Storage. Θα δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες στην συσκευή σας ιεραρχημένες με το πόσο χώρο καταλαμβάνουν στην συσκευή σας.

    Βήμα 3: Πηγαίνετε σε κάθε μια εφαρμογή – Για παράδειγμα μπορείτε να αφαιρέσετε τα cached webpages του Safari.

    iOS-9-Manage-Storage-iPhone-screenshot-001

    Βήμα 4: Κάντε αριστερό slide και εν συνεχεία tap Delete, ή tap Edit → Delete All για να αφαιρέσετε τα δεδομένα της εφαρμογής

    Κάποιες εφαρμογές σας επιτρέπουν να επιλέξετε ποια αρχεία επιθυμείτε να αφαιρέσετε όπως για παράδειγμα κάνουν οι Music, Videos και iBooks. Στην περίπτωση για παράδειγμα της Music εφαρμογής μπορείτε να αφαιρέσετε συγκεκριμένα τραγούδια ή ολόκληρα άλπουμ.

    Μέθοδος 3 – Διαγράψτε τα Caches μέσα από την ίδια την εφαρμογή

    Όπως σας αναφέραμε αρκετές εφαρμογές σας δίνουν έλεγχο του cache όχι από τις γενικές ρυθμίσεις της συσκευής αλλά εσωτερικά από τις δικές τους ρυθμίσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Tweetbot.

    Στην περίπτωση αυτή λοιπόν υπάρχει η επιλογή όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω Resent Account Cache.

    Tweetbot-clear-caches-iPhone-screenshot-001

    Μέθοδος 4 – Διαγραφή και επανεγκατάσταση των εφαρμογών που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο 

    Μια 100% ασφαλή μέθοδος για να κερδίσετε πίσω τον χώρο που καταλαμβάνει το Other. Πριν το κάνετε όμως θέλετε να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο που δημιουργήσατε μέσα στην εφαρμογή είναι αποθηκευμένο κάπου άλλου.

    Μπορεί να εξοικονομήσετε μέχρι και 1 GB αν αφαιρέσετε και κάνετε εκ νέου εγκατάσταση εφαρμογών όπως οι Tweetbot, Twitter, Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, Skype κλπ.

    Μέθοδος 5 – Ξεκινήστε από την αρχή 

    Ναι καλά διαβάσατε. Αν δεν μπορείτε να κερδίσετε με κανένα άλλο τρόπο των χώρο που είναι κατειλημμένος από το Other για οποιοδήποτε λόγο τότε ένα restore της συσκευής σας είναι η λύση.

    Βήμα 1: Πρώτο και σημαντικό θα πρέπει να κάνετε ένα πλήρες back up της iOS συσκευής σας στο iTunes ή μέσω iCloud.

    Βήμα 2: Κάντε ένα πλήρες restore, πηγαίνοντας στο  Settings → General → Reset → Erase All Content and Settings.

    Βήμα 3: Κάντε Set την συσκευή σας ως νέα και κάντε εγκατάσταση εκ νέου των εφαρμογών που χρειάζεστε. Μην τις επαναφέρετε από κάποιο backup.

    Μέθοδος 6 – Χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή  

    Υπάρχουν αρκετές και με λίγο ψάξιμο θα βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα τις ανάγκες σας – Ενδεικτικά αναφέρουμε τα  PhoneExpander, PhoneClean, iFunBox, iMazing κλπ

    Μέθοδος 7 – Να είστε έξυπνοι με τα χαρακτηριστικά του iOS 

    Υπάρχουν μια σειρά από τεχνικές που θα ελευθερώσουν χώρο στην iOS συσκευή σας.

    Αρχικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Photo Stream ( Settings → Photos & Camera → My Photo Stream → Delete), κλείστε το Keep Normal Photo στις Photos & Camera ρυθμίσεις ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε εκκαθάριση του Safari cache (Settings → Safari → Clear History and Website Data).

    Μπορείτε επίσης χειροκίνητα να αφαιρέσετε παλαιότερα podcast επεισόδια, βίντεο, βιβλία μουσική, screenshots ακόμη και διπλές φωτογραφίες στο Camera roll σας.

    Ακόμη απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας πίσω την Siri κάνετε και διαγραφή του cache της.

    Για το τέλος μπορείτε ακόμη να κάνετε τα παρακάτω:

    • Αφαιρέστε custom λεξικά
    • Απενεργοποιήστε υψηλής ποιότητας φωνές για το VoiceOver
    • Απενεργοποιήστε γλώσσες που δεν χρησιμοποιείτε
    • Περιορίστε το Background App Refresh σε ορισμένες μόνο εφαρμογές
    • Αφαιρέστε και προσθέστε εκ νέου λογαριασμούς email
    • Στις ρυθμίσεις του Messages επιλέξτε να μην αποθηκεύονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο στην συσκευή σας

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles