23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Διαβάστε και δείτε τα πρώτα Reviews των iPhone 7 και iPhone 7 Plus

    iphone-7-iphone-7-plus

    Τα περισσότερα iPhone reviews είναι λίγος πολύ αναμενόμενα μιας και τι υπάρχει που να μην σου αρέσει σε ένα νέο iPhone; Πάντα υπάρχουν χαρακτηριστικά που οι χρήστες θα ευχόντουσαν η Apple να συμπεριλάβει αλλά δεν το έκανε αλλά κατά γενική ομολογία κάθε νέο iPhone είναι καλύτερο από τον προκάτοχο του.

    Για πρώτη φορά όμως ίσως το παραπάνω να μην επαληθευτεί εντελώς.

    Το μεγαλύτερο θέμα για τα νέα iPhones και για το οποίο έγινε πολύ συζήτηση για μήνες ήταν η έλλειψη της 3.5 mm θύρας. Η Apple από την πλευρά της μπορεί να έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να κάνει αυτή την αλλαγή πιο ανώδυνη για τους χρήστες παρουσιάζοντας ακόμη και για πρώτη φορά τα δικά της ασύρματα ακουστικά, AirPods, αλλά πάρα αυτά ήταν κάτι που το σχολιάσαν αρνητικά πολλοί reviewers.

    Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο μιας και προστέθηκε και η ευπάθεια του Jet Black χρωματισμού στις γρατσουνιές. Όλοι σχεδόν οι reviwers ανέφεραν πως μετά από μερικές μέρες προσεκτικής χρήσης είδαν μικρές αμυχές στον χρωματισμό της συσκευής.

    Επιπλέον είχαμε και αρνητικά σχόλια για το νέο touch sensitive Home Button της συσκευής που σε αντίθεση με το Force Touch των νέων MacBooks και Magic Trackpads δεν δίνει μια ρεαλιστική αίσθηση του κλικ και αντί αυτού κάνει όλο το κάτω μέρος της συσκευής να δονείτε.

    Το ArsTechnica απογοητεύτηκε με τον σχεδιασμό αλλά έχει πολλά θετικά να πει και μόνο μερικά αρνητικά σχόλια για τα νέα iPhones. Θεωρεί βέβαια την έλλειψη της 3.5 mm θύρας ακουστικών μεγάλο μείον.

    “Οποιος χρησιμοποιεί ένα iPhone 6 ή παλαιότερο μοντέλο θα πρέπει να σκεφτεί την αναβάθμιση. Για τα λεφτά της αυτή η αναβάθμιση στα νέα μοντέλα θα σας φέρει αδιαβροχοποίηση, μια γρηγορότερη συσκευή, περισσότερη RAM και καλύτερη αυτονομία. Επίσης θα έχετε μια καλύτερα κάμερα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Έχω ακόμη αμφιβολίες για τον σχεδιασμό του iPhone 6 και θα πρέπει να τον υποστώ για ακόμη έναν χρόνο μιας και τα iPhone 7 ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική γραμμή. Βέβαια το iPhone 6 ήταν η συσκευή της Apple με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και έτσι ίσως ο σχεδιασμός δεν είναι τόσο αρνητικό στοιχείο για πολλούς χρήστες. Το μεγάλο μείον είναι η έλλειψη της 3.5 mm θύρας ακουστικών και η αλλαγή σε ασύρματα ακουστικά θα έρθει με το ανάλογο κόστος.”

    Το Business Insider αναφέρει πως η έλλειψη της θύρας ακουστικών είναι μια μικρή χαζομάρα από την Apple και πως ο σχεδιασμός των νέων iPhones είναι απογοητευτικός. Πάρα αυτά θεωρεί το iPhone 7 ως την καλύτερη συσκευή αυτή την στιγμή στην αγορά αλλά τονίζει πως οι κάτοχοι των iPhone 6s δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση φέτος.

    “Δεν μπορείς να κρίνεις μια τόσο δραστική αλλαγή αν δεν ζήσεις μαζί της για λίγες μέρες. Χρησιμοποιώ το νέο iPhone 7 και iPhone 7 Plus από την στιγμή που η Apple τα παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω πως η έλλειψη της θύρας ακουστικών είναι κάτι τελικά μικρό και ελάχιστα με προβλημάτισε. Η Apple φημίζονταν για τον σχεδιασμό των συσκευών της και είχαμε πάντα τον ανταγωνισμό να προσπαθεί να τον μιμηθεί. Τώρα όμως με αυτή την κυκλοφορία έχουμε τον ίδιο σχεδιασμό στο iPhone για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το iPhone 7 είναι το καλύτερο smartphone αυτή την στιγμή στην αγορά αλλά δεν θα συνιστούσα στους κατόχους του iPhone 6S να αναβαθμίσουν σε αυτό.”

    Το BuzzFeed αναφέρει πως ο Jet Black χρωματισμός είναι ουσιαστικά χωρίς ουσία μιας και είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθούν αμυχές και γρατσουνιές σε αυτό. Τονίζουν πως ο mate black είναι πανέμορφο και πως αν κάποιος θέλει να πάει σε κάτι πιο σκούρο φέτος αυτός είναι ο τέλειος χρωματισμός.

    “Ποιος είναι ο σκοπός του jet black; γεμίζει δαχτυλιές πάρα πολύ γρήγορα και οι γρατσουνιές πάνω του είναι κάτι πάρα πολύ απλό να γίνουν. Ακόμη και η Apple θεωρεί πως για αυτό τον χρωματισμό πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει μια προστατευτική θήκη.”

    Το Daring Fireball προβλέπει πως ο Jet Black χρωματισμός θα γίνει το νέο ‘scuffgate’ αλλά πάρα αυτά τονίζουν πως δεν μπορούν παρά να λατρέψουν αυτό το χρώμα. Αυτό που σχολιάζει αρνητικά ο Gruber είναι το νέο Home Button λέγοντας πως η αίσθηση που αφήνει κατά την χρήση είναι χειρότερη και όχι καλύτερη.

    “Το νέο Home Button δεν είναι σαν τα νέα Force Touch trackpads της Apple που χρησιμοποιούν το haptic feedback για να προσομοιώσουν ένα τεχνικό κλικ. Με τα trackpads η αίσθηση είναι η σωστή. Αυτό το νέο Home Button είναι το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε καθόλου στα νέα iPhone 7. Γιατί η Apple να κάνει κάτι τέτοιο; Δεν ήταν για την αδιαβροχοποίηση μιας και η συσκευή συνεχίζει να έχει φυσικά κουμπιά. Για έμενα είναι κάτι τελείως λάθος”

    Το Engadget αναφέρει πως η Apple φέτος παίζει εκ του ασφαλούς με αυτή την αναβάθμιση αλλά το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει και μάλιστα τα iPhone 7 θα είναι σίγουρα υποψήφια για τα καλύτερα smartphone της αγοράς φέτος.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles