16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Γιατί η Apple αφαίρεσε την ένδειξη υπολοίπου μπαταρίας στα Mac

    macbook-pro-time-remaining

    Μετά από μια σειρά παραπόνων για την μπαταρία των 2016 MacBook Pro η Apple ανακάλυψε πως τα προβλήματα αυτά δεν ήταν θέμα hardware που θα έπρεπε να λύσει άμεσα.

    Σήμερα λοιπόν και με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λογισμικού του macOS Sierra 10.12.2 η Apple αφαίρεσε την μη ακριβή ένδειξη υπολοίπου μπαταρίας από το λογισμικό – μια κίνηση που πιστεύει η εταιρεία πως θα ηρεμίσει τους χρήστες.

    Η σύγχυση των χρηστών για το υπόλοιπο μπαταρίας στα 2016 MacBook Pro ήταν μεγάλη ενώ κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει πως ακριβώς λειτουργούσε αυτή η ένδειξη για το υπόλοιπο της αυτονομίας των μηχανημάτων.

    Η αιτία του προβλήματος μάλλον είχε να κάνει με το πως λειτουργούν οι νέοι επεξεργαστές των 2016 MacBook Pro σε συνδυασμό με τα νέα iCloud χαρακτηριστικά συγχρονισμού του macOS Sierra. Η Apple έκανε πολλά τεστ τις περασμένες εβδομάδες για να δει τι φταίει και κατέληξαν πως οι μπαταρίες των νέων MacBook Pro δεν είχαν κάποιο πρόβλημα και συμπεριφέρονταν όπως περίμεναν.

    Το πρόβλημα με την ένδειξη υπολοίπου επίσης δεν παρουσιάστηκε μόνο στα 2016 MacBook Pro αλλά και σε άλλα μοντέλα MacBook με την ένδειξη να μην μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το υπόλοιπο όταν ο επεξεργαστής του μηχανήματος περνάει από χαμηλή απόδοση σε υψηλή απόδοση κατά την διάρκεια χρήσης.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles