21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αυτό είναι το iPhone 7 – 23 Σεπτεμβρίου και στην χώρα μας

    iphone-7-camera-lens

    To iPhone 7 είναι επίσημο και έχει σχεδόν τα πάντα από ότι είχαμε ακούσει τις προηγούμενες εβδομάδες σε μορφή φημών – ένα νέο glossy μαύρο χρώμα, διπλό σύστημα φακών με ένα νέο 4 στοιχειών LED flash, ανασχεδιασμό στις γραμμές της κεραίας στο πίσω μέρος και πολλά ακόμη.

    Σχεδιασμός

    iphone-7-2-780x367

    Το νέο χρώμα ακούει στο όνομα Jet Black που θα έχει μια gloss εμφάνιση και όψη ενώ παράλληλα θα έχουμε και ένα πιο κλασικό μαύρο με μια πιο mate όψη. Όπως αναφέραμε έχουμε ανασχεδιασμό των κεραιών στο πίσω μέρος που θα τις κρύβει καθώς και μια glossy προσθήκη του κλασικού λογότυπου της Apple στο πίσω μέρος. Επιστρέφοντας στους χρωματισμούς τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα θα είναι τα Gold, Rose Gold και Silver.

    Home Button

    new-home-button-iphone-7

    Το επόμενης γενιάς Home Button είναι εδώ. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο με νέα μηχανική και χρησιμοποιεί force αισθητήρες και την Taptic Engine της Αpple – με άλλα λόγια δεν έχουμε μια φυσική μηχανική κίνηση όταν κάποιος το πατάει.

    Η Apple επίσης θα δώσει ένα Taptic Engine API επιτρέποντας στις εφαρμογές να δώσουν μια νέα εμπειρία και αίσθηση στον χρήστη.

    phone-7-home-button

    Αδιάβροχο και με αντίσταση στην σκόνη

    waterproof-640x313

    To iPhone 7 είναι πλήρως συμβατό με το IP67 πρωτόκολλο κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορείτε να βυθίσετε το iPhone σας στο νερό όπως και το Apple Watch. Παράλληλα προσφέρει προστασία από την σκόνη.

    Κάμερες

    iphone-7-camera

    Τα πάντα στο σύστημα της κάμερας του iPhone 7 έχουν αλλάξει.

    Όλες οι iPhone 7 συσκευές έχουν πλέον έναν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και ένα φακό f/1.8 που επιτρέπει την είσοδο 50% περισσότερο φωτός. Ο ίδιος ο αισθητήρας τώρα είναι κατά 60% γρηγορότερος και 30% πιο αποδοτικό ενώ ένας νέος αισθητήρας θα εμποδίζει τα φαινόμενα flickering στην λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δη τεχνητού.

    Με το που ανοιγοκλείνει το κλείστρο της κάμερας ο A10 επεξεργαστής των iPhone 7 ρυθμίζει αυτόματα την κάμερα για την λήψη σας κάνοντας μερικούς εκατοντάδες υπολογίσιμους μόλις σε 25 milliseconds.

    iphone-7-camera-image-signal-processor

    Οι λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχουν βελτιωθεί απίστευτα ενώ η σταθεροποίηση εικόνας σε βίντεο πλέον έχει ενσωματωθεί και στο Live Photos.

    Επιπλέον οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν λήψη Live Photos στις εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας ένα νέο API ενώ το iPhone 7 για πρώτη φορά μπορεί να κάνει λήψη και RAW εικόνων.

    iphone-7-camera-recap

    Η εμπρόσθια FaceTime HD κάμερα αναβαθμίστηκε από τα 5 megapixel στα 7 megapixel και έτσι έχουμε και εδώ καλύτερη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

    iphone-7-plus-camera-telephoto

    Το iPhone 7 Plus τώρα έχει ένα σύστημα διπλών φακών δίνοντας την δυνατότητα 2χ οπτικού ζουμ χρησιμοποιώντας 2 διπλούς 12 megapixel φακούς έτσι ώστε να υπάρχει πιο κοντινή εστίαση στο αντικείμενο. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να πάει κάποιος περισσότερο από 2χ που είναι το φυσικό οπτικό ζουμ και έτσι ακόμη και με το 10χ ψηφιακού ζουμ δίνει καλύτερες και πιο καθαρές φωτογραφίες χάρη βέβαια και στην συνεργασία των φακών με το λογισμικό της Apple.

    iphone-7-plus-portrait-mode

    Στο iPhone 7 Plus για πρώτη φορά γίνεται χρήση και μηχανικής μάθησης κάτι που επιτρέπει την δημιουργία λήψεων Bokeh όπως ακριβώς και σε μια DSLR ψηφιακή μηχανή.

     Retina Οθόνη

    Οι νέες Retina HD οθόνες των νέων iPhones έχουν κάποιες hardware βελτιώσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Η οθόνη πλέον δείχνει μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων όπως ακριβώς και στο iPad Pro. Αυτή η δυνατότητα μεγαλύτερου εύρους χρωμάτων προστίθεται και στις λήψεις αλλά και στην εμφάνιση των φωτογραφιών.

    Στερεοφωνικά ηχεία

    iphone-7-stereo-speakers

    Για πρώτη φορά το iPhone έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία που σημαίνει την διπλάσια ένταση σε σύγκριση με το iPhone 6s. Το δεύτερο ηχείο είναι στην κορυφή έτσι ώστε ο χρήστης να έχει την καλύτερη δυνατή stereo εμπειρία ακόμη και σε landscape mode.

    Ακουστικά

    iphone-7-adaptor-in-box

    Όπως όλοι περιμέναμε το iPhone 7 αποχαιρετάει την θύρα 3.5 mm. Η Apple θα συμπεριλάβει στην συσκευασία των νέων iPhones μια Lightning εκδοχή των EarPods καθώς και έναν αντάπτορα για τα 3.5 mm ακουστικά των χρηστών.

    Η επίσημη δικαιολογία της Apple για την αφαίρεση της θύρας 3.5 mm ήταν πως θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο και διαφορετικό αυτή την φορά. Πιο σημαντικό η παλαιά συνδεσμολογία καταλάμβανε εσωτερικά της συσκευές σημαντικό χώρο και με την αφαίρεση αυτή δημιουργήθηκε ελεύθερος για την προσθήκη νέου hardware χωρίς να αυξηθεί το πάχος του iPhone.

    Ασύρματα AirPods

    apple-airpods

    H Apple στον τομέα του ήχου πήγε ακόμη ένα βήμα παραπέρα και παρουσίασε τα πρώτα δικά της ασύρματα AirPods που στο εσωτερικό τους έχουν το νέο W1 chip της Apple.

    Φυσικά είναι ασύρματα και έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν πότε ο χρήστης τα τοποθετεί στο εσωτερικό του αυτιού του και έτσι δεν χρειάζεται κάποιος να τα ανοίγει και να τα κλείνει.

    airpods-pairing

    Επίσης έχουν αισθητήρα κίνησης και accelerometer και έτσι αντιδρούν στην αφή κάτι το οποίο σημαίνει πως αρκεί ένα διπλό χτύπημα για να ενεργοποιηθεί η Siri.

    inside-airpods

    H αυτονομία τους είναι 5 ώρες και έρχονται με μια θήκη φορτιστή.

    Επιδόσεις 

    a10-fusion

    Τα νέα μοντέλα τροφοδοτούνται από το νέο quad-core 64-bit A10 Fusion chipset της Apple (120x ταχύτερο από το πρώτο iPhone) με six-core GPU, ένα chipset που είναι, σύμφωνα με την Apple, το πιο ισχυρό που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone.

    a10-fusion-two-cores-1

    a10-fusion-graphic-performance

    Όσον αφορά την αυτονομία του iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η Apple δηλώνει πως είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μοντέλο iPhone! Περίπου 2 ώρες περισσότερο για το iPhone 7 σε σχέση με το iPhone 6s και περίπου 1 ώρα περισσότερο για το iPhone 7 Plus σε σχέση με το iPhone 6s Plus.

    iphone-7-battery

    Χωρητικότητα

    iphone-7-storage

    Οι χωρητικότητες των νέων συσκευών ανανεώνονται και φτάνουν τα 32, 128 και 256GB στις τρεις εκδόσεις που είναι διαθέσιμες.

    Διαθεσιμότητα 

    new-iphone-line-up-593x269

    Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι διαθέσιμα στις 16 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες διάθεσής τους, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή. Η τιμή τους ξεκινάει από 649 δολάρια για το iPhone 7 και από 769 δολάρια για το iPhone 7 Plus.

    Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα κάνουν το ντεμπούτο στην χώρα μας στις 23 Σεπτεμβρίου και από σήμερα στο σύστημα των προ παραγγελιών των επίσημων μεταπωλητών αναρτήθηκαν και οι τιμές των νέων μοντέλων.

    Οι τιμές όπως θα δείτε και παρακάτω από τα εν λόγω κανάλια αγοράς αν μη τι άλλο είναι τσουχτερές!

    iPhone 7

    • 32GB – 819€
    • 128GB – 939€
    • 256GB – 1049€

    iPhone 7 Plus

    • 32GB – 969
    • 128GB – 1079
    • 256GB – 1189
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles