17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Αυτός είναι ο λόγος που η Apple δεν θα δημιουργήσει ένα MacBook με οθόνη αφής

    hello-again-oled-featured-780x521

    Οι Desktop υπολογιστές δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν σύντομα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν σθεναρά ο Jony Ive και ο Phil Schiller.

    Σε πρόσφατη συνέντευξη τους οι δύο μεγάλοι άντρες της Apple εξήγησαν γιατί δεν έχουν ως πλάνο να φέρουν το iPad πιο κοντά στο Mac δημιουργώντας ένα desktop tablet όπως έκανε πρόσφατα η Microsoft με το Surface Studio.

    O Ive επιμένει πως μια οθόνη αφής σε ένα Mac δεν θα ήταν κάτι χρηστικό ενώ αναφέρει πως η νέα Touch Bar στα MacBook Pro χρειάστηκε 2 χρόνια για την υλοποίηση της.

    “Δαπανήσαμε πολύ χρόνο πάνω σε μια τέτοια ιδέα και τελικά αποφασίσαμε πως στο να δημιουργήσεις τον καλύτερο προσωπικό υπολογιστή δεν θα πρέπει να φέρουμε μεταμορφώσουμε το MacOS σε ένα iPhone. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να μεταμορφώσεις το iOS σε ένα Mac. Το καθένα είναι το καλύτερο στην κατηγορία που πρέπει να είναι – Έχει νόημα να φέρνουμε και να μεταφέρουμε χαρακτηριστικά από το ένα στο άλλο αλλά το να τα μεταμορφώσουμε τελείως δεν είναι κάτι καθόλου σωστό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Schiller.

    H νέα Touch Bar είναι η πρώτη γέφυρα της Apple μεταξύ iOS και MacOS. Με την εισαγωγή δυναμικών πλήκτρων η Touch Bar κάνει τις εφαρμογές πιο χρηστικές και πιο εύκολες στην πλοήγηση. Έτσι λοιπόν κάποιοι πιστεύανε πως μια έκδοση του MacOS πoυ θα υποστήριζε μια οθόνη αφής θα ήταν το επόμενο βήμα. Ο Schiller όμως πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή!

    “Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να προσφέρεις δύο διαφορετικούς τρόπους για να λύσεις μερικά πράγματα αλλά παράλληλα να έχουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα. Αυτή η διαφοροποίηση μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και για τα δύο αντί να πιέζουμε να τα ενσωματώσουμε σε ένα λογισμικό και ένα μοντέλο” τονίζει ο Schiller.

    “Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε απλά ένα πιο γρήγορο MacBook Pro. To όραμα μας είναι μεγάλο και κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση φέτος κάνοντας ένα μεγάλο βήμα. Είναι μια νέα αρχιτεκτονική και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πολλά περισσότερα πράγματα στο μέλλον, πράγματα που ακόμη σήμερα ίσως δεν τα έχουμε φανταστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά για την Touch Bar και τα νέα MacBook Pro ο Ive.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles