13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    [Αποκλειστικό]|Ελληνικό βίντεο Hands-On Review του Apple Watch

    11068264_10155490436295457_789115981_o

    Αγαπητές φίλες και φίλοι,

    Σήμερα, λοιπόν, βρέθηκα στο Apple Store του Leeds όπου και είμαι κάτοικος, προκειμένου να ρίξω μια ματιά στο νέο smartwatch της Apple, το γνωστό (πλέον) σε όλους Apple Watch. Με μια πρώτη εντύπωση θα πω απλά την λέξη “WOW”. Αλλά πάμε να δούμε πιο διεξοδικά τα όσα μπορέσαμε να αποκομήσουμε από την εμπειρία που είχαμε με το Apple Watch.

    Αρχικά, πριν ξεκινήσω, θα αναφέρω πως οι εκδόσεις που δοκίμασα ήταν το Sport Edition με μαύρο λουράκι και το Apple Watch (Stainless Steel) με δερμάτινο, μπλε λουράκι. Οι διαφορές που είδα στα δύο λουράκια ήταν εντυπωσιακές. Η έκδοση Sport με το μαύρο λουράκι είναι αυτή η οποία έδεσε αμέσως με τον καρπό μου και δεν μου έδινε την εντύπωση πως φορούσα κάτι στο χέρι μου. Ήταν τόσο ελαφρύ και τόσο ωραία η αίσθηση από το λουράκι στο χέρι μου, με αποτέλεσμα να μην δίνει την αίσθηση πως φοράω κάποια συσκευή τύπου ρολογιού.

    Από την άλλη, η δοκιμασία με το δερμάτινο λουράκι είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Φυσικά ήταν ένα λουράκι πολύ ωραία προσεγμένο και με ωραία τελειώματα, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο στο να το φορέσω και να το μετακινήσω ανάλογα με το πόσο χαλαρό το ήθελα στον καρπό μου. Η αλήθεια είναι πως το δερμάτινο λουράκι είναι αρκετά καλό και όμορφο στην εμφάνιση, αλλά δεν εξέπληξε προσωπικά για να πω πως θα το αγόραζα μαζί με το νέο μου Apple Watch. Σε κάποιες εικόνες που θα σας παραθέσουμε παρακάτω θα δείτε το δερμάτινο λουράκι πάνω στο ρολόι. Επίσης, το Apple Watch δεν είναι καθόλου βαρύ στο χέρι και είναι πολύ εύκολο στη χρήση και στην μεταφορά του πάνω στον καρπό μας.

    Στην συνέχεια, περνόντας στο λειτουργικό κομμάτι του ρολογιού, θα πω πως εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή χρήσης του. Οι λειτουργίες του είναι αυτές που σας έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς σε άρθρα μέσα από την σελίδα μας, ενώ θα δείτε στο τέλος ένα hands-on review βίντεο με κάποιες από τις σημαντικές λειτουργίες και εφαρμογές του Apple Watch. Εγώ θα πω πως εκείνη η εφαρμογή που μου έκανε περισσότερο εντύπωση, είναι η εφαρμογή της κάμερας. Και τι εννοώ (για να μην νομίζετε πως έχει κάποια κάμερα το Apple Watch). Όσο το ρολόι θα είναι συνδεδεμένο με το κινητό σας, τότε μέσω του ρολογιού θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του κινητού σας και να κάνετε λήψη φωτογραφιών. Δεν είναι σίγουρο ακόμα το αν θα μπορεί να γίνει λήψη βίντεο παράλληλα.

    Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι πάνω κάτω όπως μας έχουν παρουσιαστεί και στο event που έγινε πρόσφατα και το είχαμε σε ζωντανή κάλυψη αλλά και κατά καιρούς από τα διάφορα άρθρα που σας έχουμε παρουσιάσει. Δυστηχώς, λόγω του ότι δοκιμάζαμε κάποιο demo του Apple Watch δεν ήταν δυνατό να το συνδέσουμε με την συσκευή μας και να κάνουμε χρήση και άλλων εφαρμογών από third-party developers, προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το πως λειτουργούν οι εφαρμογές στο Apple Watch. Ωστόσο, στο βίντεο μας σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές λειτουργίες και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποιες εφαρμογές που θα έρχονται μαζί με το Apple Watch, ως default εφαρμογές της Apple, όπως αντίστοιχα αυτές που έρχονται μαζί με το iPhone μας.

    Παράλληλα, ένα χαρακτηριστικό το οποίο μου έκανε αρκετή εντύπωση (μιας και είμαι πρώτη φορά χρήστης κάποιου Smartwatch), είναι η δόνηση του Apple Watch κατά την διάρκεια εισερχόμενων ειδοποιήσεων. Είναι μια ήπια δόνηση που απλά μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε κάποια εισερχόμενη ειδοποίηση, είτε από μήνημα είτε από κάποια κλήση ίσως.

    Ωστόσο, πάμε να λύσουμε κάποιες απορίες των χρηστών που σκέφτονται να το αγοράσουν και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο σύντομες απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη έκδοση.

    Ερώτηση 1: Ποιο Apple Watch να επιλέξω και γιατί?

    Απάντηση: Αυτό εξαρτάται σίγουρα από το πόσα μπορεί ο κάθε ένας να ξοδέψει και από το ποια έκδοση θα τον ικανοποιούσε. Ωστόσο, οι εκδόσεις είναι ίδιες, απλά μόνο το υλικό κατασκευής αλλάζει στο σασί του Apple Watch.

    Ερώτηση 2: Ποιο λουράκι να επιλέξω?

    Απάντηση: Το λουράκι που θα προτείναμε είναι το πλαστικό καθώς είναι και ανθεκτικό στην επαφή με το νερό και με την θερμότητα, σε αντίθεση με το δερμάτινο που δεν προσφέρει κάτι από τα παραπάνω. Επίσης, το πλαστικό λουράκι σας δίνει μια καλύτερη αίσθηση όταν το φοράτε στον καρπό σας. Βέβαια, η επιλογή χρώματος είναι καθαρά δικό σας θέμα. Παράλληλα, θα μπορούσατε να ρωτήσετε και τον πωλητή ο οποίος (κατά κάποιο τρόπο στο Apple Store) είναι υποχρωμένος να σας κάνει μια πρόταση για το ποια έκδοση πρέπει να επιλέξετε.

    Ερώτηση 3: Ποια έκδοση να πάρω? το 38mm ή το 42mm?

    Απάντηση: Και οι δύο εκδόσεις έχουν πολύ μικρή διαφορά. Αλλά επίσης υπάρχει και διαφορά στην τιμή την οποία όλοι θα υπολογίσουμε (και ειδικά στις εποχές που ζούμε). Προσωπικά, δοκίμασα το 42mm στο μαύρο χρώμα και μπορώ να πω ότι έκατσε πολύ καλά στο χέρι μου όπως θα δείτε στις εικόνες παρακάτω.

    Ερώτηση 4: Να αγοράσω το AppleCare+ μαζί με το Apple Watch?

    Απάντηση: Εάν είστε κάτοικος Ελλάδας, τότε δεν θα το συνιστούσαμε καθώς ο τρόπος που γίνεται ο έλεγχος και οι συναλλαγές στην Ελλάδα, είναι λίγο αργά τα ζώα μου. Ωστόσο, μπορείτε να το αγοράσετε (εάν δεν με απατάει η μνήμη μου) από κάποιον επίσημο μεταπωλητή. Από την άλλη, αν είστε κάτοικος του εξωτερικού, τότε ναι, καλό θα ήταν να αγοράσετε και το AppleCare+ μαζί με το Apple Watch καθώς σε οποιαδήποτε περίπτωση θα μπορέσετε να βρεθείτε στο Apple Store  και να έχετε άμεση αντικατάσταση ή επισκευή.

    Το βίντεο της παρουσίασης

    Ένα ακόμη βίντεο πιο επαγγελματικό και πιο προσεγμένο από τον φίλο μας και αναγνώστη Σπύρο Πρέκα (γνωστό και ως velkus στην κοινότητα μας), μετά την επίσκεψη του στο κατάστημα της Apple στην Νέα Υόρκη. Απόλαύστε το…

    Μερικές φωτογραφίες από το Apple Watch πάνω στο καρπό του χεριού

    IMG_0014 IMG_0015 IMG_0016

    IMG_0017 IMG_0018 IMG_0019 IMG_0020 IMG_0021 IMG_0023 IMG_0024 IMG_0025 IMG_0026 IMG_0028 IMG_0032 IMG_0033

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles