22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Αντίο, Touch ID; Το iOS 15.4 δείχνει ότι το Face ID είναι εδώ για να μείνει

    Η Apple δεν φαινόταν να θέλει να υιοθετήσει ξανά τον αισθητήρα Touch ID στα iPhones της, αλλά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, οι φήμες για αυτή τη ενσωμάτωση ως εναλλακτικού τρόπου αναγνώρισης του χρήστη αυξήθηκαν. Τώρα, με το iOS 15.4 να έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα, η Apple δείχνει πώς το Face ID είναι εδώ για να μείνει λύνοντας τα χέρια των χρηστών ακόμη περισσότερο.

    Σίγουρα το Touch ID ήταν ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό όταν ξεκίνησε με τα iPhone 5s: γρήγορο, ασφαλές και εύκολο στη χρήση, αλλά όλα άλλαξαν όταν η Apple εισήγαγε το Face ID με το iPhone X.

    Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δήλωσε ότι ήταν δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του iPhone X, εξακολουθεί να φαίνεται ότι η Apple είναι, τουλάχιστον, μισή δεκαετία μπροστά από τους ανταγωνιστές της σχετικά με την αναγνώριση προσώπου.

    Σίγουρα, ο ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει βελτιωθεί, αλλά ο ευκολότερος – και ασφαλέστερος – τρόπος για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας είναι κοιτάζοντας την. Και παρόλο που η Apple πήρε λίγο χρόνο, τελικά λανσάρει μια απλή λύση που καθιστά το Face ID στην κορυφαία λύση με την δυνατότητα αναγνώρισης των ματιών του χρήστη.

    Όπως σας έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα μας, η Apple στην επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν τα iPhone τους φορώντας μάσκα, χωρίς την ανάγκη για ένα Apple Watch ή κάποιας άλλη συσκευή εκτός από το ίδιο το iPhone.

    Όπως εξηγεί η Apple, το σύστημα TrueDepth προσπαθεί να “αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από το μάτι για να επαληθεύσει” το πρόσωπό σας. Με τη λειτουργία ξεκλειδώματος του Apple Watch, από την άλλη πλευρά, το σύστημα TrueDepth αναγνωρίζει ότι κάποιος φοράει μάσκα, ότι το Apple Watch είναι κοντά και, στη συνέχεια, το iPhone ξεκλειδώνεται. Δεδομένου ότι αναγνωρίζει μόνο μια μάσκα και όχι το άτομο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσατε να επαληθεύσετε τις εφαρμογές τρίτων ή να πληρώσετε με το Apple Pay μέχρι σήμερα.

    Τώρα, με την έκδοση beta του iOS 15.4, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά το Face ID στο δρόμο. Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε εφαρμογές άμεσα που απαιτούν αναγνώριση προσώπου με μεγάλη ευκολία και το ακόμη πιο σημαντικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Apple Pay με μια κίνηση και από την συσκευή.

    Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τότε που αρχίσαμε να δοκιμάζουμε αυτό το χαρακτηριστικό και η νέα λειτουργία Face ID εξακολουθεί να είναι τόσο αξιόπιστη όπως πάντα. Κανείς δεν μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone μας κατά λάθος και το σύστημα TrueDepth συνήθως αναγνωρίζει τα μάτια μας γρήγορα.

    Τελικά φαίνεται ότι η Apple βρήκε τη σωστή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του Face ID και των μασκών.

    Προβλέπουμε λοιπόν πως οι φήμες για το touch ID και την επαναφορά του σε ένα νέο iPhone θα σβήσουν. Παρόλο που αναφέρθηκε ότι η Apple δοκίμασε έναν ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone 13, πιστεύω πραγματικά ότι το Face ID είναι μία από τις λειτουργίες που κάνει την Apple να λάμπει σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

    Όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να πιέζει με περισσότερες καινοτομίες για το Face ID. Οι φήμες για το iPhone 14 δείχνουν ότι η Apple σχεδιάζει μια νέα εγκοπή κρύβοντας μερικούς αισθητήρες TrueDepth. Για εμάς, δείχνει ότι η εταιρεία βελτιώνει πράγματι τη μέθοδο αναγνώρισης προσώπου ως τον μόνο τρόπο για τους χρήστες iPhone να ξεκλειδώσουν με ασφάλεια, να πληρώσουν και να αποθηκεύσουν πληροφορίες στις συσκευές τους.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.