19.6 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Αναφορά παρουσιάζει το Mini-LED ‘Blooming’ θέμα των νέων MacBook Pros ως κάτι που δεν θα πρέπει να προβληματίζει

    Παρά το γεγονός πως τα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pros έχουν την ίδια mini-LED τεχνολογία όπως το 12.9 ιντσών iPad Pro φαίνεται πως δεν έχουν το ίδιο “blooming” θέμα στην οθόνη.

    Τα νέα MacBook Pros όπως και το 12.9 ιντσών iPad Pro έρχονται λοιπόν με την mini-LED τεχνολογία η οποία έχει μια σειρά από ζώνες φωτεινότητας επιτρέποντας έτσι συγκεκριμένες περιοχές στην οθόνη να είναι τελείως σκοτεινές όταν δεν χρειάζεται κάτι που δίνει πιο καλή ευκρίνεια φυσικά στα μαύρα και καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

    Σε σχέση με τις τυπικές οθόνες που ελέγχουν κάθε pixel ξεχωριστά οι ζώνες αυτές ελέγχονται συνολικά αντί το κάθε ένα pixel σε αυτές. Αν μια ζώνη λοιπόν γίνει φωτεινή τότε η άλλη ζώνη μπορεί να παρουσιάσει το blooming φαινόμενο όπως φαίνεται παρακάτω στην φωτογραφία της οθόνης του 12.9 ιντσών iPad Pro.

    Το blooming είναι πιο ορατό όταν κάποιος βλέπει μαύρο περιεχόμενο ή όταν κοιτάει υπό γωνία στην οθόνη. Η Apple έχει ήδη δημόσια αναφερθεί σε αυτό λέγοντας πως δεν είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα των οθονών της. Με βάση λοιπόν το γεγονός πως τα MacBook Pros έχουν την ίδια mini-LED τεχνολογία κάποιοι ανησύχησαν πως το φαινόμενο αυτό θα ήταν ορατό και εδώ.

    Σύμφωνα με τους χρήστες και τους reviewers των νέων MacBook Pro κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Biran Tong ανέφερε στο review του για το M1 Max 16 ιντσών MacBook Pro πως το λεγόμενο blooming υπάρχει μεν στις νέες οθόνες αλλά δεν είναι κάτι τόσο δραματικό και όπως παρουσιάζεται ενώ τόνισε πως όταν γίνει λήψη με κάποια κάμερα τότε φαίνεται πολύ περισσότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα και με γυμνό μάτι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.