23.7 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Αναφορά ξεκαθαρίζει γιατί δεν έχουμε 32 GB RAM στα νέα MacBook Pro

    ram

    Μερικές από τις αποφάσεις της Apple σε ότι έχει να κάνει με τα νέα MacBook Pro μοντέλα έχουν δημιουργήσει πολλές καυτές συζητήσεις στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.

    Μια πολύ αμφιλεγόμενη απόφαση ήταν και αυτή του περιορισμού της RAM των νέων μηχανημάτων στα 16 GB αντί στα 32 GB.

    O Phil Schiller πρόσφατα έδωσε μια πολύ γρήγορη εξήγηση για αυτό λέγοντας πως η επιλογή των 32 GB δεν θα ήταν καλή ως προς την αυτονομία των μηχανημάτων αλλά δεν είπε κάτι παραπάνω.

    Σήμερα ίσως όμως έχουμε μια καλύτερη εξήγηση.

    Ένας χρήστης στο Reddit υποστηρίζει πως ουσιαστικά έχουμε έναν περιορισμό που προέρχεται από την Intel μιας και οι Skylake επεξεργαστές αυτή την στιγμή δεν υποστηρίζουν χαμηλής κατανάλωσης RAM που θα ήταν απαραίτητη για τα 32 GB.

    Τόσο η Apple όσο και η Intel δεν έχουν δώσει κάποια επίσημη απάντηση αλλά στην παραπάνω διαπίστωση συνηγορεί και ο John Gruber που τόνισε πως έχει ακούσει ακριβώς το ίδιο από πηγές τους μέσα στην Apple.

    Σίγουρα αυτή την στιγμή υπάρχουν laptops στην αγορά με 32 GB RAM αλλά αυτό το έχουν επιτύχει με ένα πιο μεγάλο σε πάχος σασί έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη μπαταρία που είναι απαραίτητη. Όσα δε έχουν έναν λεπτότερο σχεδιασμό έχουν θυσιάσει ώρες αυτονομίας για χάρη αυτών των 32 GB – Μια θυσία που η Apple δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει.

    Απλά σκεφτείτε αν η Apple έβαζε 32 GB RAM αλλά παρουσίαζε νέα μηχανήματα με αυτονομία 5-6 ώρες από τις 10 ώρες που έχει καθιερώσει – Σίγουρα τότε οι αντιδράσεις θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles