14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Αναφορά κάνει λόγο για πτώση στην ζήτηση του AppleWatch κατά 90% !

    Σύμφωνα με αναφορά της ερευνητικής εταιρείας Slice Intelligence, η οποία παρακολουθεί από κοντά τις επιδόσεις του Apple Wacth από τον Απρίλιο, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ έχουν κάνει θεματική βουτιά αν και η εταιρεία δεν αιτιολογεί επαρκώς τα ευρήματά της.

    13497-8315-150707-Slice-l

    Η αναφορά, την οποία αναδημοσίευσε το MarketWatch την περασμένη Τρίτη, δείχνει ότι οι πωλήσεις του Apple Watch στις ΗΠΑ έχουν κάνει βουτιά της τάξης του 90% από τις 10 Απριλίου που ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες. Από την άλλη, αυτή η έρευνα της Slice βασίζεται σε “σκανάρισμα” εκατομμυρίων ηλεκτρονικών αποδείξεων που λαμβάνουν οι καταναλωτές με email κάτι το οποίο δεν ανιχνεύει ούτε δημογραφικά στοιχεία ούτε έχει σταθμισμένο δείγμα κι άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να δίνουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

    Πιο συγκεκριμένα, υποτίθεται ότι οι πωλήσεις του Apple Watch έχουν πέσει στα 20.000 τεμάχια την ημέρα τον Ιούνιο με τις τελευταίες μέρες του μήνα να καταγράφουν ακόμα και 10.000 τεμάχια!!! Αν όντως αυτή η έρευνα είναι κοντά στα αληθινά νούμερα τότε μιλάμε για τρελή πτώση αν αναλογιστεί κανείς  ότι την 1η μέρα που έγινε διαθέσιμο οι προπαραγγελίες άγγιξαν το 1 εκατ. τεμάχια και τις αμέσως επόμενες ημέρες “έγραφαν” 200.000 τεμάχια ημερησίως.

    Όσον αφορά το προϊοντικό μείγμα πωλήσεων τα 2/3 αφορούν στο entry-level μοντέλο Apple Watch Sport, με δεύτερο το ακριβότερο Apple Watch και τρίτο με 2.000 πωλήσεις το πιο ακριβό Apple Watch Edition. Από την άλλη ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI, που είναι συντηρητικός όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για τις συνολικές πωλήσεις του Apple Watch, αναμένει συνολικές πωλήσεις 15 εκατ. τεμαχίων ως τον Σεπτέμβρη κάτι που δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Slice εκτός κι αν οι πωλήσεις εκτός  ΗΠΑ αναπληρώσουν κατά θεαματικό τρόπο τις απώλειες από το Αμερικανικό έδαφος.

    Επίσημα η εταιρεία δεν έχει δώσει κανένα νούμερο πωλήσεων και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το κάνει προς το τέλος Ιουλίου που θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου στους επενδυτές. Λογικά τόσο ο Tim Cook όσο και ο CFO της Apple Luca Maestri θα παρουσιάσουν στην κατηγορία “other” όλες τις πωλήσεις του Apple Watch, iPod, Apple TV κ.α.

    Υπενθυμίζουμε ότι το Apple Watch είναι στην ουσία το πρώτο προϊόν που ανέπτυξε και κυκλοφόρησε η εταιρεία στην μετά-Jobs εποχή και σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους επιγόνους του. Εσείς τι λέτε; Πέρασε η μόδα των wearables ή ήρθαν για να μείνουν;

    σχόλια στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles