17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Αναφορά: Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα 10.86-ιντσών OLED iPad Air του χρόνου, OLED iPad Pro έρχεται το 2023

    Το The Elec αναφέρει σήμερα πως η Apple δουλεύει ήδη πάνω σε νέα iPad μοντέλα με OLED οθόνες με τα πρώτα να κάνουν την εμφάνιση τους του χρόνου. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε προβλέψει κάτι τέτοιο από τον Μάρτιο που μας πέρασε.

    Πιο συγκεκριμένα το The Elec υποστηρίζει πως η Apple θα λανσάρει ένα OLED iPad με μια 10.86 ιντσών οθόνη το 2022 και μάλλον θα είναι το νεότερο μοντέλο του iPad Air μιας και το τωρινό έχει ακριβώς αυτές τις διαστάσεις. Η εταιρεία επίσης ετοιμάζει ένα 11 ιντσών και 12.9 ιντσών OLED iPad για το 2023 που μάλλον θα είναι τα νεότερα μοντέλα για την iPad Pro σειρά.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Apple θα χρησιμοποιήσει ένα σταθερό OLED πάνελ για το νέο iPad Air ενώ τα μελλοντικά iPad Pro μοντέλα θα έχουν ένα εύκαμπτο OLED πάνελ.

    Τα εύκαμπτα πάνελ έχουν το πλεονέκτημα ότι δίνουν ακόμη λεπτότερα πλαίσια σε μια συσκευή. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική στα iPhone από το 2017 και έπειτα και με την παρουσίαση του iPhone X.

    Η κίνηση της Apple σε OLED οθόνες έχει αν μη τι άλλο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί μιας και μόλις πρόσφατα είχαμε το πρώτο iPad Pro με μια mini-LED οθόνη. Πάρα αυτά η OLED τεχνολογία είναι καλύτερη από την mini-LED σε κάθε περίπτωση.

    Βέβαια θα είναι περίεργο το λιγότερο η Apple έχοντας κυκλοφορήσει το 2021 iPad Pro με την νέα mini-LED τεχνολογία να την αλλάξει εκ νέου μετά από 2 χρόνια.

    Την ίδια στιγμή να θυμίσουμε πως το Bloomberg έχει προβλέψει πως η Apple θα ανανεώσει το σασί των μελλοντικών iPad Pro με μια γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος που θα τους δώσει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για πρώτη φορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.