20.1 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Ακόμη μια έρευνα υποστηρίζει πως το Night Shift της Apple δεν λειτουργεί

    Έρευνα από βρετανικό πανεπιστήμιο πίσω το 2019 είχε υποστηρίζει πως το Night Shift χαρακτηριστικό δεν λειτουργεί σε ότι έχει να κάνει με την βοήθεια στον ύπνο του χρήστη και πλέον και μια νέα έρευνα αυτή την φορά στην Αμερική υποστηρίζει το ίδιο.

    Η Apple αναφέρει βέβαια πως το Night Shift χαρακτηριστικό “μπορεί” να βοηθήσει στον ύπνο των χρηστών όταν μειώνει σιγά σιγά το μπλε φως της οθόνης και αυξάνοντας το κίτρινο χρώμα.

    Ουσιαστικά αυτό το χαρακτηριστικό μιμείται την αλλαγή χρωμάτων στην φύση και τον ουρανό. Πάρα αυτά 2 ακαδημαϊκές έρευνες πλέον δείχνουν πως αν και η θεωρία του Nigt Shift μπορεί να έχει βάση πάρα αυτά στην πραγματικότητα δεν βοηθάει…

    Το 2019 η έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Manchester κατέληξε πως το Night Shift όχι μόνο δεν βοηθάει στο πρόγραμμα ύπνου του χρήστη αλλά μπορεί να το κάνει και χειρότερο.

    Η πρώτη αυτή μελέτη βέβαια είχε γίνει σε ποντίκια ενώ η πρόσφατη στην Αμερική έγινε σε ανθρώπους από το Brigham Young University (BYU).

    Η έρευνα χώρισε τους χρήστες σε 3 κατηγορίες. Η πρώτη αφορούσε αυτούς που χρησιμοποιούν το Night Shift χαρακτηριστικό στο iPhone τους το βράδι. Η δεύτερη αφορούσε άτομα που δεν έχουν ενεργοποιημένη αυτή την λειτουργία και η τρίτη είχε άτομο που δεν χρησιμοποιούν καθόλου το smartphone τους στο κρεβάτι και πριν κοιμηθούν.

    Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως δεν υπήρξε καμία διαφορά για τα 3 αυτά γκρουπ ανθρώπων με το Night Shift να μην βοηθάει καθόλου.

    Η μελέτη έγινε σε 167 ενήλικες από ηλικίες από 18 μέχρι 24 που χρησιμοποιούν το smartphone τους καθημερινά. Τους ζητήθηκε να περάσουν τουλάχιστον 8 ώρες στο κρεβάτι τους φορώντας ένα accelerometer στον καρπό τους για να γίνει καταγραφή της δραστηριότητας του ύπνου τους. Οι ομάδες που έκαναν χρήση του iPhone είχαν και μια ειδική εφαρμογή που έκανε καταγραφή της χρήσης του εκείνες τις ώρες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.