18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αισιόδοξος δήλωσε ο Tim Cook για τα iPads παρά την νέα πτώση στις πωλήσεις τους

    Screen Shot 2014-10-21 at 1.54.59 AM

    H Αpple όπως σας ενημερώσαμε έδωσε χθες στην δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου με τις πωλήσεις των iPad να σημειώνουν για ακόμη μια φορά πτώση.

    Ο Tim Cook δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί και να απαντήσει για αυτό.

    “Αν δείτε πίσω συνολικά έχουμε πουλήσει 237 εκατομμύρια iPads μέσα σε μόλις 4 χρόνια” ενώ εν συνεχεία επανέλαβε κάτι που αρέσκεται να αναφέρει, δηλαδή πως η Apple πούλησε περισσότερα iPads τα 4 αυτά χρόνια από ότι σημειώσαν τα iPhones στα δικά τους 4 πρώτα χρόνια κυκλοφορίας.

    Τόνισε επίσης πως η Apple μείωσε το στοκ της μιας και επρόκειτο να ανακοινώσει τα νέα iPads όπως και έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Πρότεινε στους αναλυτές πως για να καταλάβει κάποιος τις πωλήσεις και την δυναμική των iPads πρέπει να χρησιμοποιήσει ετήσια στατιστικά και όχι αυτά ενός τριμήνου.

    Για την ίδια την αγορά είχε να πει:

    “Αυτό που βλέπετε είναι πως οι άνθρωποι κρατούν για περισσότερο καιρό τα iPads τους πάρα τα smartphones τους. Είμαστε σε αυτή την βιομηχανία για 4 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τον κύκλο αναβάθμισης αυτών των συσκευών από τους χρήστες.

    Βλέπω αυτή την πτώση στις πωλήσεις ως ένα σαμαράκι ταχύτητας και όχι βουνό. Αυτό βέβαια που θέλουμε είναι να ανεβούν οι πωλήσεις δεν μας αρέσουν οι αρνητικοί αριθμοί. Πιστεύουμε πως το iPad έχει ένα λαμπρό μέλλον”

    Τέλος για το αν οι πωλήσεις των Mac και iPhone κανιβάλισαν αυτές του iPad ο Tim Cook είπε αφοπλιστικά “Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με κάτι τέτοιο”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles