18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Αγόρασε η Apple τα μάτια της Siri;

    Robot Leia is pictured during a rehearsal of the musical "Robots" at the Barnabe Theatre in Servion

    Όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα η Apple προχώρησε τελικά στην εξαγορά της ισραηλινής PrimeSense έναντι $350 εκατομμύριων.

    Η PrimeSense είναι γνωστή για την τεχνολογία 3D αναγνώρισης που την πρωτοείδαμε στο πρώτο Kinect της Micorsoft. Μετά την εξαγορά λοιπόν πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως η Apple θα δημιουργήσει το δικό της Kinect και θα το εισάγει στην αναμενόμενη τηλεόραση της κάποια στιγμή στο μέλλον. Η συγκεκριμένη εικασία είναι πολύ καλή αλλά σήμερα το CultofMac παρουσιάζει και μια δεύτερη που δίνει μια νέα διάσταση σε μια υπάρχον υπηρεσία της Apple, την Siri.

    H Αpple εδώ και χρόνια όταν αγοράζει μια εταιρεία αναφέρει ελάχιστα για τα μελλοντικά προϊόντα που σκέφτεται να δημιουργήσει από τέτοιες εξαγορές. Οι εξαγορές μικρότερων εταιρειών είναι σύνηθες φαινόμενο είτε για να προσαρτηθεί μια ομάδα ταλαντούχων τεχνικών στην Apple, είτε για να μεταφερθούν πατέντες μερικές φορές ακόμη και για να μην υπάρχει ανταγωνισμός.

    Πάρα αυτά η Apple με βάση την ιστορία κάθε φορά που κάνει μια μεγάλη εξαγορά μετά από μερικούς μήνες παρουσιάζει κάτι νέο και καινοτόμο στην αγορά κυρίως με την μορφή υπηρεσιών.

    Για παράδειγμα η διεπαφή του iOS ήταν βασισμένη σε τεχνολογία που προήλθε από εξαγορά της FingerWorks 2 χρόνια πριν η Apple λανσάρει το πρώτο iPhone.

    Μιας και η PrimeSense ήταν η εταιρεία πίσω από το Kinect εύκολα αναλογίζεται κάποιος πως η Apple θα κινηθεί σε κάτι παρόμοιο μετά από αυτή την νέα εξαγορά.

    Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η PrimeSense θα φέρει μια σειρά πολλών δυνατοτήτων στην Apple. Έτσι πέρα από διεπαφές χρηστών μέσω χειρονομιών έχουμε νέες δυνατότητες στον χώρο των παιχνιδιών αλλά και στην εσωτερική χαρτογράφηση χώρων.

    Ένα από τα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει η Apple και να εντυπωσιάσει πραγματικά θα ήταν η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας των 3D αισθητήρων για να δώσει την ικανότητα στην Siri να δει μέσω της iOS συσκευής και έτσι να υπάρξει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

    Ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση είναι πως η αισθητήρες της PrimeSense δεν χρειάζονται μεγάλα ποσά ενέργειας για να λειτουργήσουν. Με άλλα λόγια η είσοδος τους σε ένα iPhone ή iPad δεν θα δημιουργούσε προβλήματα τεράστια στην αυτονομία της συσκευής.

    Κρατώντας το iPhone σας και μιλώντας στην Siri η Siri θα μπορούσε να μάθει περισσότερα πράγματα για εσάς αλλά και το περιβάλλοντα χώρο που βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.

    Η τεχνολογία της PrimeSense λοιπόν θα μπορούσε να δώσει τα εξής χαρακτηριστικά στην Siri:

    Να γνωρίζει την τοποθεσία σας μέσα στο σπίτι σας – Κοιτώντας μέσα από τον iMac, το iPhone, το iPad ή ακόμη και την μελλοντική iTV σας και βλέποντας εσάς και τον περιβάλλοντα χώρο η Siri θα μπορεί να γνωρίζει που ακριβώς είστε στο σπίτι σας ή αν δεν είστε.

    Να γνωρίζει με ποιον/ποια είστε – Η Siri θα μπορεί να γνωρίζει αν ο χρήστης είναι μόνος του ή με άλλους ανθρώπους. Αν είστε μόνος σας η Siri θα μπορεί να σας μιλάει και να σας κάνει κάποιες προτάσεις με βάση το ημερολόγιο σας. Αν είστε σε ένα εστιατόριο θα μπορεί να το αντιλαμβάνεται και να σας κάνει προτάσεις για το Menu και τι να παραγγείλετε.

    Να διαβάζει τα αισθήματα σας – Με το να κάνει scanning τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας ανά πάσα στιγμή η Siri θα έχει έναν καλύτερο τρόπο να αντιλαμβάνεται πως της λέτε κάτι και ανάλογα με την διάθεση σας να δίνει ανάλογες απαντήσεις.

    Να παρατηρεί που εστιάζετε – Η Siri θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο ευγενική και ευαίσθητη στην διαδραστικότητα της μαζί σας, εστιάζοντας όταν της μιλάτε καθώς και να μην σας διακόπτει όταν μιλάτε με κάποιον άλλο. Θα μπορούσε επίσης να αναγνωρίζει τι κάνετε κατά την διάρκεια της μέρας, αν κοιμάστε, τρώτε, ακούτε μουσική ή κάνετε γυμναστική.

    Να αντιλαμβάνεται το μέγεθος αντικειμένων – Κρατώντας το iPhone μπροστά από μια συσκευή ή ένα έπιπλο σε ένα κατάστημα η Siri θα μπορούσε να σας λέει αν θα χωρούσε στο χώρο σας

    Το σίγουρο είναι πως ψηφιακοί βοηθοί όπως η Siri θα αναβαθμιστούν απίστευτα και θα παρέχουν τεράστια βοήθεια αν γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση στην οποία είστε την δεδομένη χρονική στιγμή. Για να γίνει αυτό η Siri θα χρειαστεί να καταλάβει το περιβάλλον σας και να αποθηκεύσει κάποιες βασικές πληροφορίες. Η τεχνολογία της PrimeSense μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και μάλιστα αρκετά εύκολα.

    Η Apple λοιπόν μπορεί να αγόρασε ένα πολύ καλό σετ ματιών για την Siri.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles