22.1 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε όλοι πώς φορτίζει το Magic Mouse

    Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια αύξηση στη συκοφαντία του Magic Mouse πρόσφατα, και όπως εγώ, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ένα προϊόν που κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια τραβά ξανά τόσο μεγάλη προσοχή. Λοιπόν, μπορείτε να κατηγορήσετε το νέο Mac Studio.

    Όταν η Apple κυκλοφόρησε το Mac Studio, κυκλοφόρησε επίσης μια μαύρη έκδοση του Magic Keyboard και του Magic Mouse, και εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι φαίνεται να θέλουν να επιλύσουν παλιά ζητήματα. Έχω δει ακόμη και έναν δημιουργό του TikTok να λέει ότι το «νέο» ποντίκι της Apple ήταν προβληματικό. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Το Magic Mouse δεν έχει αλλάξει από τότε που κυκλοφόρησε το Magic Mouse 2 το 2015. Έχουμε δει μερικά νέα χρώματα, αλλά όχι ένα νέο ποντίκι.

    Πολλοί άνθρωποι θα σας πουν ότι το Magic Mouse είναι χάλια και θα δείχνουν πάντα τον τρόπο με τον οποίο φορτίζει το ποντίκι ως βασική αρχή για τον συλλογισμό τους. Ωστόσο, νομίζω ότι το Magic Mouse δέχεται τόσο πολλά πυρά χωρίς λόγο.

    Ναι, δεν μπορείτε να φορτίσετε το Magic Mouse και να το χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα. Η θύρα Lightning βρίσκεται στο κάτω μέρος του ποντικιού, που σημαίνει ότι όταν θέλετε να το φορτίσετε, πρέπει να το αναποδογυρίσετε και να το συνδέσετε, αφήνοντάς το σε μια θέση που θυμίζει κάπως μια χελώνα που έχει μια πολύ άσχημη μέρα.

    Είναι αυτός ένας λάθος σχεδιασμός; Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας η απάντηση είναι ναι! Σημαίνει όμως πως το Magic Mouse δεν είναι χρηστικό; Απολύτως όχι!

    Η μπαταρία, με πλήρη φόρτιση, θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Το Magic Mouse είναι το μόνο ποντίκι που χρησιμοποιώ με σε όλα τα Mac μου και έχω μια αυτονομία του οπουδήποτε από 6 έως 8 εβδομάδες με πλήρη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείς το ποντίκι 40-50 ώρες κάθε εβδομάδα για δουλειά, καθώς και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες τα βράδια, όπως παιχνίδια, επεξεργασία φωτογραφιών κ.λπ.

    «Αλλά χρειάζεται τόσος χρόνος για να φορτιστεί», θα πείτε. Η φόρτιση του Magic Mouse από το 0-100% διαρκεί όντως περίπου 2 ώρες, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε δύο ώρες σε περισσότερο από ένα μήνα για να φορτίσετε το ποντίκι σας; Επιπλέον, αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν σας εμποδίζει να φορτίσετε το ποντίκι σας για, ας πούμε, δύο λεπτά, εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερη ενέργειθα για να ολοκληρώσετε την εργασία σας ή την τρέχουσα εργασία σας. Μόνο μερικά λεπτά φόρτισης θα σας προσφέρουν οκτώ έως εννέα ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα όπως σας λέει το Apple Watch, πιείτε άλλο ένα φλιτζάνι καφέ ή ό,τι σας ταιριάζει, βγείτε να κάνετε μια βόλτα. Στη συνέχεια, θα διαπιστώσετε πως μια πλήρης φόρτιση θα σας κρατήσει σε λειτουργία για έναν ακόμη μήνα ή περισσότερο.

    Καταλαβαίνω ότι αν είσαι στη μέση της εργάσιμης ημέρας και το ποντίκι σου πεθάνει, κάνοντάς το άχρηστο, αυτό θα είναι κάτι που θα σας εκνευρίσει αφάνταστα. Ωστόσο, το macOS Monterey θα σας προειδοποιήσει όταν η συσκευή είναι κοντά στο να τελειώσει η μπαταρία της. Επιπλέον, κοιτάζοντας τις συνδέσεις Bluetooth σας, μπορείτε να δείτε το τρέχον ποσοστό μπαταρίας του Magic Mouse σας ανά πάσα στιγμή με ένα κλικ στη γραμμή μενού. Είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί το να σας πιάσουν απρόοπτα περιστατικά με ένα Magic Mouse που ξαφνικά δεν έχει άλλη μπαταρία.

    Δεν λέω ότι το Magic Mouse δεν θα μπορούσε να βελτιωθεί ή ότι εάν η Apple δεν πρέπει να κυκλοφορήσει ποτέ μια τρίτη έκδοση με καλύτερη εργονομία στην φόρτιση. Όμως, το “πρόβλημα φόρτισης” δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλο ζήτημα για όλη αυτή την επίθεση πικρόχολων σχολίων που λαμβάνει το Magic Mouse.

    Οι χειρονομίες που προσφέρει, η αμεσότητα και η άριστη σχέση του με το MacOS και με το iPadOS το κάνουν άριστο εργαλείο. Και ναι το ποντίκι αποτελεί και μια προσωπική επιλογή για τον καθένα και ναι μπορεί τελικά αυτή του η εργονομία να μην είναι για εσάς.

    Αυτό είναι λογικό και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις εκεί έξω. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το γεγονός του πως φορτίζει το χρήζει ως ένα “άχρηστο” ποντίκι σε καμία περίπτωση!!!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.